Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dual Master
Redacteur/editor (Neerlandistiek)
Vergelijk

Carrière

De arbeidsmarkt

De duale master Redacteur/editor is gericht op een baan in de boekenwereld.

Academici met een achtergrond in de geesteswetenschappen blijken in de uitgeverswereld als redacteur in trek te zijn. Afhankelijk van je bachelor, je belangstelling en je kwaliteiten kun je op verschillende plaatsen terechtkomen. Zo maakt een bachelor in een van de moderne talen, plus de master Redacteur/editor, je geschikt voor literaire of internationaal opererende uitgeverijen, terwijl je met een bachelor Wijsbegeerte of Geschiedenis, verzwaard met de master Redacteur/editor, uitstekend gekwalificeerd bent voor een functie bij een wetenschappelijke of nonfictie-uitgeverij.

Ten slotte wijst de praktijk uit dat je met een afgeronde master Redacteur/editor ook heel goed terecht kunt bij uiteenlopende culturele instellingen, musea, tijdschriften en de redacties van literaire of culturele radio- en televisieprogramma's.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.