Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Arbeidsrecht
Vergelijk

Alumni vertellen

Anke Mol koos voor de master Arbeidsrecht, omdat zij zelf ooit een arbeidsconflict had gehad. “Ik besefte dat ik een studie wilde doen – en daarna een baan wilde vinden - waarbij je een verschil kan maken voor iemand persoonlijk. Met het arbeidsconflict en het gevoel van oneerlijkheid en onrechtvaardigheid dat ik voelde in mijn achterhoofd, heb ik mij ingeschreven voor de master Arbeidsrecht.”

‘Ik zocht een studie waarbij ik het verschil kon maken’ 

Anke volgde Notarieel recht aan de VU. “Op het moment dat ik besloot een master gaan doen, wist ik zonder twijfel dat de UvA bij mij paste. Hier draait het om de maatschappij en de mensen. Bij de UvA word je opgeleid tot een jurist met een mening, een kritische blik en respect voor elkaar.”

Testimonial alumna Anke Mol Arbeidsrecht

De invloed van een jurist

Het interessantste vak was volgens Anke Grondrechten in het Arbeidsrecht. “De grondrechten zijn een van de fundamenten voor het functioneren van het recht en de ontwikkeling van het recht binnen de maatschappij. Tijdens dit vak zette Evert Verhulp iedereen aan tot het kritisch kijken naar de maatschappij en uitspraken. Het perspectief op de Hoge Raad is mij het meeste bijgebleven. De Hoge Raad bestaat ‘ook maar’ uit mensen met hun perspectief en hun gedachten. Als je wilt, heb je invloed als jurist door gebruik te maken van jouw wapen: de wet.”