Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieprogramma

Onderwijsvormen

Het onderwijs wordt in kleine groepen van ongeveer 20 studenten gegeven. Daarbij worden de theorie en de praktijk van het arbeidsrecht zo veel mogelijk in hun onderlinge samenhang behandeld. Een belangrijk onderdeel is ook het ervaringsonderwijs van de Amsterdam Law Practice, waardoor je al tijdens je studie praktijkervaring op kunt doen.

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Deeltijd

Het is ook mogelijk om de master Arbeidsrecht in deeltijd te volgen; de opleiding duurt dan twee jaar. De meeste vakken worden echter niet ’s avonds aangeboden. Neem voor meer informatie contact op met de Onderwijsbalie.

Diploma Arbeidsrecht

Dit masterprogramma is positief getoetst door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dat betekent dat de opleiding na succesvolle afronding leidt tot een wettelijk erkend masterdiploma Arbeidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van het masterprogramma Arbeidsrecht in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.