Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Duitslandstudies (Geschiedenis)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de master Duitslandstudies echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Masterweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke master écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask-sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt stellen aan docenten en studenten. De eerstvolgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Masterweek van 12 t/m 19 februari 2022.

ASK UvA: Q&A Duitslandstudies

Een korte Q&A met opleidingscoördinator Hanco Jürgens: Wat leer je tijdens de master Duitslandstudies?

Wat houdt deze master in?

In deze video vertellen de coordinator van de opleiding en een student wat je leert in deze master en wat je ermee kunt.

Meet & Ask terugkijken

Als je de Meet & Ask sessie hebt gemist tijdens de Masterweek, dan kun je deze hier terugkijken.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

Meer weten over de master Duitslandstudies? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Studenten interviewen Merkel

Studenten van de master Duitslandstudies interviewen Angela Merkel: 'Hoe is het om vrijheidsbeperkingen op te leggen?'

Proefcollege: Angela Merkel en de nieuwe Duitse kwestie.

Hoe heeft Angela Merkel haar stempel gedrukt op de Duitse politiek? Hanco Jürgens vertelt in dit college over de zeven levens van Angela Merkel die zich vanaf haar 35e levensjaar steeds opnieuw moest instellen op nieuwe, onverwachte omstandigheden.

Ward Bruning:

'De sfeer bij de master Duitslandstudies is heel ontspannen en open. Er is veel ruimte voor eigen inbreng.'

 

Dr. Hanco Jürgens:

'Je leert Duitsland van alle kanten kennen: het politieke drama, de macht en onmacht in Europa en de debatten over de doorwerking van het verleden in het heden.'

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.

Campustour

Duitslandstudies studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.