Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Fiscaal recht
Vergelijk

Studieprogramma

In het programma staat ondernemerschap centraal. Je gaat in op de directe heffingen die de ondernemer raken, zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en erf- en schenkbelasting. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de omzetbelasting in Nederlands en Europeesrechtelijk verband. Het onderwijs wordt overwegend in kleine groepen gegeven en vraagt om een actieve houding van elke student.

Programma

Het programma van de mastertrack Fiscaal recht bestaat onder meer uit de vakken Belastingrecht in economisch perspectief, Formeel belastingrecht, Inkomstenbelasting voor het MKB, Belastingheffing van concerns en Omzetbelasting/overdrachtsbelasting. Je sluit de master af met een scriptie op het gebied van het belastingrecht.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Inkomstenbelasting voor het MKB
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Tax Accounting I
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Belastingheffing van concerns
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Formeel Belastingrecht (inclusief Fiscaal Proces)
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Tax Accounting II
  ???studyprogramme .period??? 3
  3
 • Estate planning voor DGA
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Loonheffingen
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Omzetbelasting
  4—5
  9
 • Scriptie Fiscaal recht: Fiscaal recht
  1—6
  12

De informatie op de website geldt voor het huidige studiejaar en kan voor het volgende jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar op deze pagina te vinden.

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

Onderwijsvormen

Nederlands belastingrecht wordt gegeven in hoorcolleges en in kleine werkgroepen, gericht op de actieve participatie. Toetsing vindt onder andere plaats door middel van een mondeling of een schriftelijk tentamen. Het onderwijs is dynamisch en is sterk gericht op aansluiting op de beroepspraktijk. Zo leer je hoe je een fiscale procedure voor de rechter voert. En kun je na het volgen van deze mastertrack een fiscaal advies schrijven.

Deeltijd

Het is ook mogelijk om de master Fiscaal recht in deeltijd te volgen; de opleiding duurt dan twee jaar. De meeste vakken worden echter niet ’s avonds aangeboden. Neem voor meer informatie contact op met de onderwijsbalie FdR via (020) 525 3440.

Diploma Fiscaal recht

Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal recht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van het masterprogramma Fiscaal recht  in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.