Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Fiscaal recht
Vergelijk

Je carrière

Kansen op de arbeidsmarkt

De opleiding Fiscaal recht biedt veel mogelijkheden in de beroepspraktijk. Alumni van deze master zijn werkzaam bij belastingadvieskantoren, de belastingdienst en bij andere overheidsinstellingen. Ook bij de rechtelijke macht, de advocatuur en uiteraard in het bedrijfsleven komen onze masterstudenten terecht. Zij hebben hierbij door de brede opzet van de master een ruime keuze in specialismen binnen het fiscale werkveld. 

Je kan ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit. Daarvoor moet je een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Alumni vertellen

‘De adviezen waren vaak breder dan strikt fiscaal’

Bedrijfsjurist bij British Telecom Nederland, Renate Ridderhof

‘Ik volgde Belastingrecht als keuzevak bij mijn studie Nederlands recht. Het bleek interessanter dan gedacht en ik besloot me in te schrijven voor de master Fiscaal recht. Na mijn afstuderen heb ik met veel enthousiasme een aantal jaren als fiscalist gewerkt. De adviezen waren vaak breder dan strikt fiscaal, ook civielrechtelijke aspecten werden meegenomen als de cliënt daarom vroeg.

Daarna heb ik een jaar als interim jurist mijn kennis en ervaring op het gebied van het civiele recht kunnen opfrissen. Vervolgens ben ik als bedrijfsjurist begonnen bij Telfort. Daar werd ik direct betrokken bij de juridische splitsing in een mobiel- en een vast telecombedrijf. Bij dit laatste onderdeel, British Telecom Nederland, ben ik nog steeds werkzaam.’

‘In de advocatuur kun je actief zijn op civielrechtelijk én strafrechtelijk terrein’

Advocaat-belastingkundige bij Stibbe, Michael Molenaars

‘Nadat ik er stage had gelopen, ben ik bij Stibbe als advocaat-belastingkundige aan de slag gegaan. Dat de combinatie van advocatuur en fiscaliteit interessant en succesvol kan zijn, blijkt wel uit het feit dat vrijwel alle grote Nederlandse kantoren de fiscale discipline in huis willen hebben. 

Ik koos met name voor de fiscale advocatuur omdat ik in een breder verband met het fiscale recht bezig wil zijn. De advocatuur biedt de mogelijkheid om ook op het civielrechtelijke en strafrechtelijke terrein actief te zijn. Niet vanaf dag één zeer specialistisch en op een beperkt terrein werkzaam, maar in een breder kader, om vervolgens je eigen richting en specialisme te ontwikkelen.’

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

Naar de LinkedIn-pagina van de FdR

Houd me op de hoogte

Wil je meer informatie over deze mastertrack van Fiscaal recht? Meld je dan aan en we houden je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Naar het Houd me op de hoogte-formulier