Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Fiscaal Recht biedt een uitstekend en veel mogelijkheden in de beroepspraktijk. Onze alumni hebben hierbij door de brede opzet van de master een ruime keuze in specialismen binnen het fiscale werkveld. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van de master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Werkgevers Fiscaal Recht

Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen 3 maanden een baan. Alumni van deze master zijn werkzaam bij:

 • (grote internationale) belastingadvieskantoren
 • de belastingdienst
 • andere overheidsinstellingen
 • de rechtelijke macht
 • de (fiscale) advocatuur
 • het bedrijfsleven
Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Fiscaal Recht biedt een uitstekend carrièreperspectief en ruime keuze in specialismen binnen het fiscale werkveld. Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen 3,3 maanden een baan bij belastingadvieskantoren, de belastingdienst, andere overheidsinstellingen, de rechterlijke macht, de advocatuur en uiteraard in het bedrijfsleven. Een betaalde stage (20%) en relevante bijbaan (77%) helpt hierbij.

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.