Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Nederlands belastingrecht (Fiscaal recht)

Nederlands belastingrecht (Fiscaal recht)

Nederlands belastingrecht is een track van de master Fiscaal recht. Deze track is een uitstekende voorbereiding op een topfunctie als fiscalist. De grondslagen van het Nederlands belastingrecht, de wetten, regels en toepassingen komen allemaal voorbij.

Inschrijven

Houd me op de hoogte

De positie van zzp'ers en freelancers riep de laatste jaren regelmatig vragen op: wanneer wordt een opdrachtgever een werkgever voor de wet, en wanneer ontstaat er een verplichting om loonbelasting te betalen? Hoe bepaal je wat winst is en wat inkomen is? Hoe zit de inkomstenbelasting voor Nederlandse eenmanszaken en grotere bedrijven in elkaar? En wat speelde er precies in de discussie over de dividendbelasting?

In de mastertrack Nederlands belastingrecht ligt de nadruk op de fiscale verplichtingen van Nederlandse particulieren en het MKB. Je leert een commerciële en fiscale boekhouding lezen en te analyseren wat de fiscale gevolgen zijn van rechtshandelingen van een directeur-grootaandeelhouder.

De inhoud van de opleiding Belastingrecht

Je gaat je verdiepen in het belastingrecht en de ontwikkelingen op dit terrein. De belangrijkste kenmerken van de opleiding aan de UvA zijn:

  • de docenten komen uit veel verschillende beroepsgroepen. Denk aan rechters, fiscalisten van grote en kleine belastingadvieskantoren, belastinginspecteurs en onderzoekers.
  • we hebben een nauw samenwerkingsverband met het onderzoeksinstituut Amsterdam Centre for Tax Law (ACTL), waardoor je toegang hebt tot conferenties, seminars, cursussen en andere activiteiten.
  • de opleiding kan zowel in voltijd als in deeltijd worden gevolgd.
  • de specialisatie is zowel relevant voor juristen met een aantal jaar werkervaring als voor bachelorstudenten.

De inhoud van belastingwetten verandert regelmatig. Deze wijzigingen en ontwikkelingen zijn een integraal onderdeel van de studie.

Bekijk het curriculum

Voor wie is de opleiding Nederlands belastingrecht bedoeld?

Ben je geïnteresseerd in de fiscale wet- en regelgeving? Ben je maatschappelijk betrokken, houd je van aanpakken en heb je de nodige zelfdiscipline? Dan is deze mastertrack voor jou interessant. Het mastertraject Nederlands belastingrecht is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of van een andere Nederlandse universiteit. Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Er zijn schakelprogramma's voor wo- en hbo-studenten.

Na- of bijscholing voor juristen

Ben je al werkzaam als jurist met tenminste een afgerond universitair juridisch bachelordiploma en ben je geïnteresseerd in na- of bijscholing? Ook dan heb je direct toegang tot de opleiding. Je kunt starten in september of februari en de mogelijkheid bestaat om de studie in deeltijd te volgen.

Direct inschrijven met DigiD

Meer informatie over toelating en inschrijving

Amsterdam Centre for Tax Law

De UvA heeft een eigen, internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum, het Amsterdam Centre for Tax Law, dat bijdraagt aan het onderwijs in het studieprogramma.

Carrièremogelijkheden

Fiscalisten met als specialisatie Belastingrecht komen in het algemeen heel snel aan de slag en de groeiperspectieven zijn (zowel qua functie als salaris) uitstekend! Functies binnen belastingadvieskantoren, de belastingdienst, overheid, het bedrijfsleven en de rechterlijke macht behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Lees meer over je carrièremogelijkheden

Download de brochure

Kerngegevens

Nederlands belastingrecht (Fiscaal recht)
Diploma LLM Fiscaal recht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 66827