Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Er is veel vraag naar informatierechtjuristen van de UvA. Door het hoge niveau en de discipline-overschrijdende aanpak heb je een uitstekende uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze master in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Werkgevers Informatierecht

Alumni van de master Informatierecht vinden banen:

 • in de advocatuur
 • in de juridische dienstverlening
 • in het bedrijfsleven bij ICT, media en in andere sectoren
 • bij de (semi)overheid
 • bij de rechterlijke macht
 • bij maatschappelijke belangengroeperingen
 • bij Europese en internationale (non-) gouvernementele organisaties
Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Alumni in beeld

Henriëtte heeft de master Informatierecht aan de UvA gedaan. Nu werkt ze als Associate IP consultant bij Novagraaf en vertelt hierover.

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Portret Kevin van 't Klooster
Copyright: Privéfoto
Het IViR is nu al een niet te onderschatten en waardevolle stepping stone gebleken voor een carrière in het informatierecht. Kevin van 't Klooster, Associate General Counsel, Privacy bij Snap Inc.
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  De vraag naar informatierechtjuristen van de UvA is groot. Door het hoge niveau en de discipline-overschrijdende aanpak in ons programma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze alumni werken in de advocatuur en andere juridische dienstverlening, in het bedrijfsleven bij ICT, media e.a. sectoren, bij (semi) overheid, rechterlijke macht, maatschappelijke belangengroeperingen en Europese en internationale NGO’s.

  Gemiddeld vinden alumni binnen 5 maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 32% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60% heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.