Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieprogramma

Instroommomenten

Vanwege de opbouw van het programma is het alleen mogelijk om aan het begin van het studiejaar (september) in de master Informatierecht in te stromen, dus niet tussentijds of aan het begin van het tweede semester.

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Diploma Informatierecht

Na de succesvolle afronding van het programma ontvang je het masterdiploma Informatierecht en de bijbehorende titel Master of Laws (LLM). Dit masterprogramma is positief getoetst door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dat betekent dat de opleiding na succesvolle afronding leidt tot een wettelijk erkend masterdiploma Informatierecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van  het masterprogramma Informatierecht  in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Amsterdam Law Practice

Ervaringsleren inspireert en motiveert tot het doen van onderzoek en het verdiepen van kennis. Studenten leren door te doen, en bouwen een brug naar de samenleving door met medestudenten te werken aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Bovendien biedt het studenten de mogelijkheid om contacten op te doen in het werkveld, wat waardevol kan zijn als eerste stap naar een succesvolle carrière. Lees meer over de Amsterdam Law Practice.

Docent Ot van Daalen geeft antwoord op de vraag: wat mag Facebook eigenlijk doen met je data?

Video wordt geladen..
Ot van Daalen beantwoordt de vraag: wat mag Facebook met je data doen?