Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Staats- en bestuursrecht (Publiekrecht)
Opslaan in favorieten

Jacobine van den Brink

Jacobine van den Brink werkt sinds 2018 als hoogleraar Bestuursrecht aan de rechtenfaculteit van de UvA. Haar expertise ligt op het gebied van het Europees en Nederlands bestuursrecht, meer in het bijzonder het (Europees) financieel bestuursrecht. Hiervoor was ze hoogleraar Europees en nationaal bestuursrecht aan de Universiteit Maastricht.

Jacobine van den Brink werkt sinds 2018 als hoogleraar Bestuursrecht aan de rechtenfaculteit van de UvA. Haar expertise ligt op het gebied van het Nederlands bestuursrecht en de europeanisering daarvan. Haar onderzoek spitst zich toe op het (Europees) subsidierecht, nieuwe vormen van financiering door de overheid en het staatssteunrecht. Hiervoor was ze hoogleraar Europees en nationaal bestuursrecht aan de Universiteit Maastricht.

Jacobine van den Brink (1978) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. In september 2002 studeerde zij cum laude af in de afstudeerrichtingen Staats- en bestuursrecht, Europees recht en Belastingrecht. Vervolgens werkte zij vijf jaar als jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

In september 2007 begon ze als PhD-fellow bij de afdeling Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. In december 2012 promoveerde Jacobine bij Prof. mr. drs. W. (Willemien) den Ouden en dr. P.C. (Paul) Adriaanse op het proefschrift De uitvoering van Europese subsidieregelingen in Nederland. Juridische knelpunten en uitdagingen.

Naast het hoogleraarschap is zij lid van de Kiesraad, rechter-plaatsvervanger en lid van de bezwaarschriftencommissie van NWO. Daardoor heeft zij veel ervaring in de rechtspraktijk die zij kan overbrengen aan haar studenten. Verder is zij vaste annotator van de AB, één van de belangrijkste jurisprudentietijdschriften op het terrein van het bestuursrecht. Zij schrijft ook regelmatig een annotatie met één van haar masterstudenten.

De UvA spreekt mij erg aan vanwege de betrokkenheid bij de Nederlandse rechtspraktijk, zowel op het gebied van onderwijs als onderzoek.

Jacobine van den Brink geeft antwoord op de vraag: Mag je een festival organiseren in het Vondelpark?

Prof. mr. J.E. (Jacobine) van den Brink

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Staats- en bestuursrecht