Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Schakelprogramma

Kunstgeschiedenis

Dit schakelprogramma is bedoeld voor studenten met een hbo- of universitaire bachelor die niet direct toegang biedt tot de master Kunstgeschiedenis. Voorbeelden van opleidingen die goed aansluiten zijn de Reinwardt Academie, kunstopleidingen (bijvoorbeeld Rietveld Academie, ArtEZ, Jan van Eyck Academie en opleidingen op het gebied van cultuur en media van een hogeschool of universiteit, mits er een aantoonbaar verband is met (beeldende) kunst.

Voorwaarde voor toelating tot deze pre-master is dat je de Nederlandse of een andere EU-nationaliteit hebt.

Programma

Let op: beschik je over een universitair bachelordiploma, dan hoef je de vakken Academische vaardigheden (2 x 6 EC) niet te volgen, waarna het programma niet 42 maar 30 studiepunten omvat. Onderstaand zie je het programma van het huidige studiejaar; de vakken in het komende studiejaar kunnen enigszins afwijken. De Studiegids voor het nieuwe studiejaar verschijnt in mei.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Academische vaardigheden
  ???studyprogramme .period??? 1
  ???studyprogramme .period??? 3
  12
 • Inleiding in de kunstgeschiedenis I
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Inleiding in de kunstgeschiedenis II
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Inleiding in de kunstgeschiedenis III
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Benaderingen in de kunstgeschiedenis
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
 • Parijs-excursie
  ???studyprogramme .period??? 6
  6
UvA Studiegids: schakelprogramma Kunstgeschiedenis

Procedure: inschrijven via Studielink

 1. Doe in Studielink een verzoek tot inschrijving voor de master Kunst- en cultuurwetenschappen 60 EC
  Je meldt je dus niet direct aan voor het schakelprogramma, maar volgt de inschrijfprocedure voor de master. Volg alle stappen van het inschrijfproces, inclusief de inschrijving in MyInfo en het aanleveren van alle gevraagde toelatingsdocumenten. Dit zorgt ervoor dat je in het volgende studiejaar automatisch kunt worden toegelaten tot de master Kunstgeschiedenis.
 2. Wacht op het toelatingsbesluit
  De selectiecommissie beoordeelt je vooropleiding. Als je via het schakelprogramma kunt voldoen aan de toelatingsvoorwaarden, ontvang je een afwijzing voor de master, en een positief besluit voor het schakelprogramma.
 3. Meld je in Studielink aan voor het schakelprogramma Kunstgeschiedenis
  Pas nadat je (voorwaardelijk) bent toegelaten tot het schakelprogramma, meld je je in Studielink aan voor het schakelprogramma Kunstgeschiedenis. Rond je de pre-master binnen een jaar met succes af, dan word je automatisch toegelaten tot de master Kunstgeschiedenis.

Aanmelddeadline

De aanmelddeadline voor de pre-master is gelijk aan die voor de master. Voor studenten met een Nederlandse of EU/EER-nationaliteit geldt de deadline van 15 mei.

Kosten

Het collegegeldtarief voor een pre-master in het studiejaar 2021-2022 is € 36,13 per EC, met een maximum van € 2.168. Voor een pre-masterprogramma van 42 EC komt het tarief dus neer op € 1.517,60; voor een programma van 30 EC € 1.084.

Meer informatie

Dr. A.M. (Anja) Novak

Coördinator master Kunstgeschiedenis

Alternatieve routes

Volg je een universitaire bachelor, dan kun je in sommige gevallen door het afronden van een minor al tijdens je bachelor voldoen aan de toelatingsvoorwaarden van een master. De UvA biedt onder andere een minor Kunstgeschiedenis aan.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30/42 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen Hbo-vooropleiding, Wo-vooropleiding
Start September