Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De studenten van de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam publiceren de bundel 'Makers en brekers: een blik op Joodse kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog.' Naast de essays van de studenten zelf, bevat de bundel een voorwoord van schrijver Maurits de Bruijn en een interview met Joods kunstenaar Mia Corbey-van Praag, die van dezelfde generatie is als de kunstenaars in de bundel.
Prijs: 17,50 | ISBN: 978 90 823433 9 7 | 242 pagina's

Wanneer de Tweede Wereldoorlog is afgelopen en Nederland bevrijd is, lijden veel Joodse Nederlanders onder het gebrek aan erkenning van hun leed. De Nederlands-Joodse kunstenaars die opgroeien in deze periode gaan hier elk op een andere manier mee om. Makers en brekers is een verzameling essays over deze inspirerende jonge kunstenaars. De bundel bevat essays over bekende makers zoals Marga Minco, Leo Vroman en Dola de Jong, maar ook iets minder bekende namen, zoals Susanne Heynemann en Louise van Santen. Hun werk en nalatenschap vormen een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis, iets om te omarmen en te koesteren. 

Eigen uitgeverij

In deze bundel heeft elke student van de masteropleiding Redacteur/editor een essay geschreven over een van deze makers. Hierbij doorzochten ze diverse archieven en ontdekten zij brieven, dagboeken, tekeningen, foto’s en opnames, om daarmee in hun eigen teksten een nieuw perspectief te kunnen werpen op het werk. Bovendien waren de studenten niet enkel verantwoordelijk voor het vertellen van deze verhalen, maar hebben zij het hele boek verzorgd: van het redigeren van de teksten, tot het vormgeven van het boek, tot de promotie van het eindresultaat zelf.  

Het boek verschijnt 6 maart 2024 en is te bestellen via Uitgeverij Redacteur/editor.

Voor meer informatie kunt u Karlijn van der Putten bereiken via:
uitgeverijredacteureditor@gmail.com