Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nederlands langs verschillende wegen

Neerlandistiek biedt een breed scala aan helder geprofileerde opleidingen. In de bachelor Nederlandse taal en cultuur komen taalkunde, taalbeheersing, historische en moderne letterkunde aan bod. In de bachelor Taal en communicatie ligt het accent op taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica. 

Op masterniveau zijn er naast de eenjarige opleiding Nederlandse taal en cultuur, twee typen gespecialiseerde opleidingen:

  • Onderzoeksmasters, georiënteerd op letterkundig onderzoek (Nederlandse letterkunde) en op argumentatietheoretisch onderzoek (Linguistics and Communication).
  • Duale masters, die opleiden tot een academische beroepspraktijk (Nederlands als tweede taal en meertaligheid, Tekst en communicatie, Communication and Information en Redacteur/editor).
#Wijzijnneerlandici: de brede inzetbaarheid van de neerlandistiek

Van literatuur tot overheidscommunicatie en van straattaal tot reclames: taal komt overal in terug. In het webinar #wijzijnneerlandici vertellen vijf studenten van de master Nederlandse taal en cultuur over wat hen beweegt om Nederlands te studeren.