For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Studiebeurs aanvragen

Excellente opleiding zoekt excellente student

Ben jij ambitieus en gemotiveerd om de opleiding Scheikunde te volbrengen? Vraag dan de John van Geuns studiebeurs aan die een groot deel van jouw studiekosten zal dekken. Deze studiebeurs is bedoeld voor talentvolle scholieren die de UvA-VU bachelor Scheikunde gaan volgen.

Het John van Geuns Fonds biedt twintig scholieren een studiebeurs (stipendium) aan ter waarde van 2.500 euro. Dit bedrag wordt verspreid over de eerste twee jaren van de bachelor Scheikunde in gedeeltes uitgekeerd.

De gezamenlijke UvA-VU opleiding Scheikunde is een uitstekende opleiding in de volle breedte van het vakgebied. Scholieren met een interesse in een centrale wetenschappelijke bètaopleiding maken met de bachelor Scheikunde een keuze die zeer goede carrièremogelijkheden biedt.

 • Toelatingseisen

  De toelating voor een studiebeurs van het John van Geuns Fonds gebeurt op basis van drie verschillende toelatingseisen.

  Algemene toelatingseisen

  • Gemiddeld een 8 voor de exacte vakken scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie (indien van toepassing) op basis van de schoolonderzoeken.
  • Inschrijving voor de UvA/VU joint degree bachelor Scheikunde
  • Een Nederlands diploma.

  Vereisten bij aanvraag

  Scholieren kunnen van 1 november 2019 tot en met 7 juli 2020 een beurs van het John Geuns Fonds aanvragen. Voor deze aanvraag zijn nodig:

  • Een aanbevelingsbrief van een leraar
  • Een motivatiebrief van de scholier
  • Een overzicht van de cijfers van de schoolonderzoeken in de exacte vakken

  Aanvragen voor studiejaar 2020-2021

  We adviseren scholieren om zich gelijktijdig met hun inschrijving aan de UvA een beurs van het John Geuns Fonds aan te vragen. De aanvraag voor deze studiebeurs voor het studiejaar 2020 - 2021 is tot 7 juli mogelijk.

  Aanvraagformulier studiebeurs

 • Toekenningsprocedure

  De toekenning van de studiebeurzen van het John van Geuns Fonds gebeurt op basis van een tweeledige toekenningsprocedure. 

  Procedure van toekenning
   

  • Een toekenningscommissie bepaalt wie de studiebeurs krijgt.
  • Toekenning gebeurt op basis van de motivatiebrief van de scholier, de aanbevelingsbrief en de resultaten van de schoolonderzoeken van de exacte vakken en de resultaten van de schriftelijke eindexamens van de exacte vakken. (Voor de aanvraag van 2020-2021 vervalt de eis van de resultaten van het schriftelijke eindexamen.)
  • De uitslag van de toekenning wordt voor 1 september 2020 bekend gemaakt.

  Procedure na toekenning
   

  • Bij toekenning wordt in maart 750 euro overgemaakt na een succesvol eerste studiesemester. De student moet in het eerste semester 27 studiepunten halen.
    
  • Bij een afgerond eerste jaar (60 studiepunten) en herinschrijving voor jaar twee wordt in september nogmaals 750 euro uitgekeerd. Let op: als het eerste jaar niet volledig gehaald wordt of als een student gestopt is, dan blijft het bij 750 euro.
    
  • Bij een afgerond tweede jaar (120 behaalde studiepunten) wordt 1.000 euro uitgekeerd in de maand september daaropvolgend.

  Wat vraagt het fonds terug?

  Het fonds vraagt studenten met een beurs om tijdens hun studie actief betrokken te zijn bij de opleiding en de promotie daarvan naar buiten toe. Zo kunnen zij bijvoorbeeld teruggaan naar hun middelbare school om publiciteit voor de opleiding Scheikunde te maken. Of een masterclass of proefstudeer activiteit begeleiden. De activiteiten worden samen met de student afgestemd.