For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Toelating, inschrijving en matching

Sociale geografie en Planologie

Toelating en inschrijven

Als je je wilt inschrijven, doorloop je onderstaande stappen.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma

  Met elk profiel kun je instromen in de bachelor Sociale geografie en Planologie.

  Hbo-propedeuse

  Met een hbo-propedeuse heb je toegang tot de bachelor. Vaak blijkt de opleiding in dat geval echter zwaar. Met bepaalde behaalde hbo-bachelors kun je doorstromen naar een universitaire master. Je doet eerst een verkort bachelorprogramma met vrijstellingen. Aan een dergelijk traject zijn doorgaans hoge kosten verbonden, neem voor meer informatie contact op met de studieadviseur.

  Ook met een hbo-propedeuse moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

  Colloquim doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent, kun je ook een toelatingsexamen doen: het colloquium doctum. Ook met een colloquium doctum moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

  Doorstuderen na een verwante wo-opleiding

  Als je bij een andere universitaire bacheloropleiding onderdelen hebt afgerond die overeenkomen met onderdelen uit de bachelor Sociale geografie en Planologie, dan kun je voor deze onderdelen vrijstellingen krijgen.

  Studenten die eerder gestudeerd hebben dienen er rekening te houden dat zij het hogere instellingstarief moeten betalen.

 • 3. Schrijf je in via Studielink

  Inschrijven voor een bacheloropleiding of masteropleiding gaat via Studielink. Je hebt hiervoor (als je in Nederland woont) een DigiD nodig.

  PLEASE NOTE: this information is only mandatory for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution.

  Studielink

  Inschrijven voor een bachelor- of masteropleiding gaat via Studielink. Nadat je de inschrijving via Studielink hebt ingediend, ontvang je instructies over hoe je je aanmelding moet vervolgen. Woon je in Nederland, dan moet je in Studielink inloggen met je DigiD.

  Toelichting inschrijven Studielink

  • Inschrijfdeadlines checken
   Schrijf je je in voor een bachelor? Doe dit dan uiterlijk 1 mei via Studielink. Na 1 mei is inschrijven niet meer mogelijk, alleen nog in specifieke gevallen.
   LET OP: een aantal studies heeft eerdere inschrijfdata, dat zijn: AUC, Biomedische wetenschappen, Geneeskunde, Kunstmatige intelligentie, PPLE, Psychobiologie, Psychologie, Tandheelkunde. Bekijk de inschrijfdata van de selectieve bachelors.

  • Schrijf je je in voor een master? Check dan je opleiding voor de inschrijfdeadlines.

  • DigiD aanvragen
   Het is aan te raden je DigiD ten minste drie weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.
  • Inloggen Studielink
   Ga naar Studielink en log in met je DigiD.
  • Persoonlijke gegevens invoeren/checken 
   Let goed op en check je gegevens.
  • Controle gegevens door Studielink
   Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je dat nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.
  • Nieuwe inschrijving toevoegen
   Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.
  • E-mailadres in Studielink
   De UvA stuurt berichten over je inschrijving naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Zorg daarom altijd voor een actueel e-mailadres in Studielink.

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

  Aanmelding

  UvA matching vindt weer plaats in 2020 (data variëren). Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je een bericht met je UvAnetID, en kun je je via je persoonlijke Checklist inschrijving zelf aanmelden voor UvA Matching.

  Voor meer informatie neem contact op met de opleiding via de  Education Desk Social Sciences.

  Programma

  Programma Matching Sociale Geografie en Planologie (SGPL) 2020

  Digitale Matching met een facultatieve kennismakingsbijeenkomst.

  De Matchingsprocedure bij Sociale geografie vindt online plaats. Om te voldoen aan de matching doet iedereen:

  • Zelfstudie + toetsing
  • Invullen van het intakeformulier
  • Van 2 t/m 4 juni: verplichte intakegesprekken met uitgenodigde studenten

  Daarnaast biedt de opleiding aan de deelnemers aan de Matching de mogelijkheid om op locatie kennis te komen maken. Hiertoe werkt de opleiding samen met studievereniging Sarphati en organiseert een “Meet & Greet” op dinsdagmiddag 2 juni.

  Dinsdag 12 mei                             Versturen Welkomstbrief met Intake & Toetsing naar alle ingeschreven voor Matching = Start Matching.

  Maandag 25 mei                           Deadline voor inleveren intakeformulier.

  Di 2 juni t/m do 4 juni                  Intakegesprekken

  Dinsdag 2 juni                               Kennismakingsbijeenkomst

  Donderdag 4 juni                          Deadline Toetsing

  Vrijdag 12 juni                                Adviesbrief

  UvA Matching

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 6. Betaal het collegegeld

  Je bent pas ingeschreven als je aan zowel de inschrijf- als de betalingsverplichting hebt voldaan (en je bent toegelaten tot de opleiding in geval van een selectie/numerus fixus).

  • Controleer altijd bij je opleiding of je je apart moet inschrijven voor vakken (de uiterlijke datum van inschrijving voor vakken kan al vóór 1 september of 1 februari liggen!).
  • Pas wanneer je bent ingeschreven, kun je gebruikmaken van de onderwijs- en studentenvoorzieningen en tentamens afleggen.
  • Studielink houdt je tussentijds op de hoogte van de status van je inschrijving.

  Lees meer over betaling van het collegegeld