For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Dual Master
Journalistiek en media (Mediastudies)
Add to favourites

Online open dag

Wil je weten of de master Journalistiek en media echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze studie in?

In deze video delen docenten en een student van de master Media Studies hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Meet and Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik worden toegelaten met een universitair bachelordiploma dat niet gerelateerd is aan journalistiek?

  Ja. Sterker nog, met een dergelijk erkend Nederlands bachelordiploma moedigen wij je aan om je aan te melden. Een duidelijke journalistieke interesse, motivatie en affiniteit met het vak is uiteindelijk belangrijker. Dit kun je laten zien door bijvoorbeeld een stage bij een dag- of weekblad, een journalistiek tv-programma of ander medium en/of het volgen van een journalistiek gerelateerde minor op een universiteit.

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

Meer weten over de master Journalistiek en media? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.
 

Ervaring van een student: David

In deze video vertelt David meer over de master Journalistiek en Media en waarom hij hier voor heeft gekozen.

UvA-alumni winnen prijzen voor onderzoeksjournalistiek

Maar liefst vier alumni van de master Journalistiek en media hebben een Loep gewonnen, de jaarlijkse prijs voor beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. De oud-studenten wonnen in drie van de vier categorieën. De prijzen werden uitgereikt op 25 september 2020.