For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Arbeidsrecht
Compare programme

Je carrière

Veelgevraagd specialisatie: Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een populair juridisch specialisme, zowel in economisch goede als slechte tijden. Onze studenten komen onder meer terecht bij bedrijven, ministeries, sociale partners, advocatenkantoren, de rechterlijke macht en de wetenschap. Arbeidsrecht is in de advocatuur ook een veelgevraagd specialisatie, zowel bij grote kantoren als bij gespecialiseerde kleinere kantoren. Studenten die geen togaberoep ambiëren, kunnen bijvoorbeeld terecht bij personeelszaken of op HR-afdelingen van bedrijven, als juridisch adviseur bij vakbonden of werkgeversorganisaties of bij de overheid.

Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master Arbeidsrecht ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus Arbeidsrecht doe je onderzoek en geef je colleges. Voor een promotieplaats moet je solliciteren.

‘Ik kon het verschil maken voor een ander.’

Een alumnus vertelt

Anke Mol, alumna Arbeidsrecht

‘Ik had zelf een arbeidsconflict gehad, het voelde zo onrechtvaardig. Ik wilde daar iets mee en schreef me in voor de master Arbeidsrecht. Zo kon ik het verschil maken voor een ander. Het interessantste vak was Grondrechten in het arbeidsrecht. Grondrechten zijn een fundament voor het functioneren van het recht en de ontwikkeling van het recht binnen de maatschappij. Tijdens dit vak zette professor Evert Verhulp iedereen aan tot het kritisch kijken naar de maatschappij. Bij de UvA word je opgeleid tot een jurist met een mening, een kritische blik en respect voor elkaar.’

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

Naar de LinkedIn-pagina van de FdR

Houd me op de hoogte

Wil je meer informatie over Arbeidsrecht? Meld je dan aan en we houden je op de hoogte van open dagen en ontwikkelingen rondom de studie.

Naar het Houd me op de hoogte-formulier