For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Arbeidsrecht is een veelvuldig gevraagd juridisch specialisme, zowel in economisch goede als slechte tijden. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van de master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Werkgevers Arbeidsrecht

Onze studenten komen onder meer terecht bij bedrijven, ministeries, sociale partners, advocatenkantoren, de rechterlijke macht en in de wetenschap.

Concreet betekent dit dat onze alumni terecht kunnen komen bij:

 • grote advocatenkantoren
 • specialistische advocatenkantoren
 • personeelszaken of HR- afdelingen van bedrijven
 • vakbonden
 • non-profitorganisaties
 • werkgeversorganisaties
 • overheidsinstanties
Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Portret Alumna Anke Mol
Copyright: Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Bij de UvA word je opgeleid tot een jurist met een mening, een kritische blik en respect voor elkaar. Anke Mol, kandidaat-notaris
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Afgestudeerden van de master Arbeidsrecht komen bij diverse organisaties terecht: bedrijven, ministeries, sociale partners, advocatenkantoren, de rechterlijke macht, in de wetenschap en in het openbaar bestuur. Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden een eerste relevante baan binnen het Arbeidsrecht. Bijna een kwart van de studenten zoekt tijdens de master een betaalde stage en meer dan 60 % heeft in dat jaar een relevante bijbaan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.