For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Studenten vertellen

‘De docenten zijn allen werkzaam in de praktijk.’ 

Myrthe Feenstra, alumna Gezondheidsrecht 

‘Ik vind het erg leuk dat in de master Gezondheidsrecht allerlei rechtsgebieden aan de orde komen. Bestuursrecht, civiel recht en strafrecht hebben allemaal een plaats binnen het gezondheidsrecht. Daarnaast komen vele ethische en meer controversiële onderwerpen aan bod, zoals abortus, euthanasie en kunstmatige voortplanting. Deze master kenmerkt zich door de brede benadering van het gezondheidsrecht.

De docenten zijn erg betrokken en allen werkzaam in de praktijk. Zij verlevendigen de stof met verhalen en praktijkvoorbeelden. Daarnaast vind ik het interessant dat veel gezondheidsrechtelijke onderwerpen kunnen rekenen op media-aandacht. Denk bijvoorbeeld aan orgaandonatie, vergoeding van dure geneesmiddelen, het duurder worden en betaalbaar houden van de zorg, euthanasie door een niet-arts of een strafrechtelijk onderzoek naar euthanasie.’

Docenten vertellen

Rolinka Wijne

Mw. mr. dr. Rolinka Wijne

Opleidingsdirecteur Gezondheidsrecht

‘Als docent aan de Universiteit van Amsterdam geef ik twee keuzevakken binnen de master Gezondheidsrecht: Medische aansprakelijkheid en Rechtshandhaving in de gezondheidszorg. Deze vakken sluiten aan bij mijn praktijkervaring en enkele van mijn andere functies. Ik heb lange tijd als advocaat aansprakelijkheidskwesties beoordeeld, en ik ben gepromoveerd op het onderwerp “Aansprakelijkheid voor zorg gerelateerde schade”. Ik was daarnaast lid-jurist bij de Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg in Den Haag en Amsterdam.

Ook bij enkele van mijn huidige functies komt het gezondheidsrecht aan bod. Zo ben ik medewerker bij het wetenschappelijk bureau van Holla advocaten bij de sectie Aansprakelijkheid, verzekering en gezondheid, rechtsgeleerde bij de commissie LZA/LP en hoofdredacteur van het tijdschrift GeZondheidsRecht (GZR)-updates.’