Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Faculteit der Geesteswetenschappen

Van moderne en klassieke talen, geschiedenis, de kunstwetenschappen, archeologie, religiestudies en filosofie tot nieuwe media, digital humanities en conservering en restauratie.

Uitgelicht

16 oktober 2019
De UvA krijgt veel reacties naar aanleiding van een bericht op sociale media van een Turkse student over een afwijzing voor een stage door een UvA-medewerker.
16 oktober 2019
Op welke manieren beïnvloedt de manier waarop we geschiedenis vertellen ons culturele geheugen? Stripverhalen lenen zich niet alleen uitstekend als geschiedschrijving, ze zijn ook op een unieke manier in staat om de ...
16 oktober 2019
Het totale aantal ingeschreven studenten aan de UvA is dit studiejaar met 4% gestegen, van 34.183 naar 35.511. Bij de masteropleidingen is de instroom van nieuwe studenten iets toegenomen, met 2%: 5.716 studenten dit ...

Onderwijs

Bachelors

De FGw biedt meer dan dertig bachelorprogramma's aan, waaronder zeven volledig Engelstalige opleidingen.

Masters

Het masteronderwijs omvat zo'n 80 voornamelijk Engelstalige programma's, en is ondergebracht bij de Graduate School of Humanities.

Minors

Een minor aan de Faculteit der Geesteswetenschappen levert een tweede kwalificatie en een aantekening op je bulbijlage op, en vergroot je mogelijkheden om in te stromen in een master.
Disciplines
Bezoek de websites van de disciplines voor een overzicht van de opleidingen, het nieuws en de medewerkers.
3 mrt - 16 nov 2019
Tussen 3 maart en 16 november 2019 is in het Leiderdorps Museum een tentoonstelling te zien over de opgraving naar het vroegmiddeleeuwse dorpje Leithon door de afdeling ACASA van de Universiteit van Amsterdam.
5 sep - 17 okt 2019 17:00 - 20:00
In de lezingenreeks Living Memories komen native speakers (docenten) van de opleidingen Slavische Talen en Roemeens aan het woord. Hun geschiedenissen verrijken en veranderen onze blik op ‘De Geschiedenis’ en ...
16 sep - 21 okt 2019 10:00 - 17:00
VOX-POP presents ‘Selected works: Bron + Solastalgia I’, a multimedia exhibition by Studio Zindzi Zwietering featuring contemporary photography of the cities of Cape Town and New York.

Social media

Twitter
Volg @UvA_Humanities op Twitter
Facebook
Volg de Faculteit der Geesteswetenschappen op Facebook