Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Archeologie en prehistorie

Archeologie en prehistorie

In de bacheloropleiding Archeologie en prehistorie leer je over samenlevingen uit het verleden en hun belang voor de wereld van nu. Je doet onderzoek naar overblijfselen van allerlei culturen, in de collegebanken én in het veld.

Kom proefstuderen tussen 2 - 13 december

Houd me op de hoogte

Archeologie en samenleving

Stadsuitbreiding, wegenbouw of spooraanleg: in heel Europa wordt veel gebouwd. Voordat de bouw start, vindt er altijd archeologisch onderzoek plaats. Dit is een van de redenen waarom er behoefte is aan archeologen die opgravingen kunnen leiden en de resultaten kunnen uitwerken. Archeologie gaat uiteindelijk niet alleen over het verleden, maar ook over het heden: je denkt kritisch na over de rol van archeologisch erfgoed in onze samenleving.

Onze bacheloropleiding Archeologie en prehistorie besteedt veel aandacht aan de studie van aardewerk, glas, metaal en andere materialen, de relatie tussen mens en landschap en het presenteren van onderzoeksresultaten in verschillende media. De opleiding is uniek in Nederland door de specifieke focus op geheel Europa: zowel het Mediterrane gebied als Midden- en West-Europa, waaronder natuurlijk ook Nederland en Amsterdam.

Bekijk het studieprogramma

Archeologie: iets voor jou?

  • Je vindt het uitdagend om diep in het verleden te graven.
  • Je zit graag met je neus in de boeken, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen.
  • Je wilt je graag bezighouden met actuele vraagstukken rondom archeologisch erfgoed.
  • Het lijkt je leuk om veldwerkstages te doen in binnen- en buitenland.

Wat zijn de toelatingseisen?

Waarom Archeologie in Amsterdam?

  • Als student profiteer je van de samenwerking met instellingen als de gemeentelijke archeologische dienst, musea en buitenlandse instituten in Amsterdam.
  • Je doet veel basiskennis op over archeologie in Europa en specialiseert je daarna in periodes en gebieden die aansluiten bij jouw interesses.
  • Je volgt vakken en werkt samen met de studenten van de andere ACASA-opleidingen Griekse en Latijnse taal en cultuur en Oudheidwetenschappen.
  • Veldwerkstages in o.a. Nederland, Italië en Griekenland en veel Engelstalige vakken in het programma bereiden je goed voor op een toekomst na je studie.
  • Deze opleiding wordt aangeboden door de twee Amsterdamse universiteiten. UvA en VU bundelen hun expertise op het terrein van Oudheid en Archeologie in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology: ACASA. De combinatie van specialisten in al deze academische richtingen zorgt voor een stimulerende omgeving voor samenwerking en studie.

Lees hier over de keuzeruimte en minors

Video wordt geladen..

Studeren in deeltijd

Je kunt Archeologie en prehistorie niet in deeltijd studeren.

Voorlichting en contact

Brochure

Lees de informatie over de opleiding nog eens rustig na:

Download brochure
Archeologie en prehistorie
Diploma BA Archeologie en prehistorie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56825