Bekijk de opname van onze livesessie van de Bachelorweek van november 2022, waarin de bachelor Archeologie in detail wordt uitgelegd.
Hoe is het om archeologiestudent te zijn? In deze video belichten student Frederique en docent Marijke Gnade alle aspecten van de bacheloropleiding Archeologie.
Wil je zeker weten of deze opleiding bij je past? Kom dan Meelopen! Ga met een student mee naar een college, stel al je vragen en ervaar hoe het is om aan de UvA te studeren.
Hoe wordt er gebruik gemaakt van Augmented Reality (AR) in de bacheloropleiding Archeologie? In deze video vertellen docenten en studenten je er meer over.
Veelgestelde vragen
-
Wat kan ik na mijn studie doen?
Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.
-
Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?
Nee, deze opleiding wordt alleen voltijd aangeboden.
-
Wanneer start de opleiding?
Net als alle andere opleidingen aan de Faculteit der Geesteswetenschappen begint deze opleiding in september. Het is niet mogelijk om op een ander moment in het jaar te starten.
-
Ik heb een vraag over mijn toelating. Waar kan ik terecht?
De toelatingseisen voor deze opleiding vind je op de pagina ‘Toelating en inschrijven’. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de Central Student Service Desk.
-
Is het mogelijk om Engelstalige vakken te volgen binnen een Nederlandstalige bachelor?
Ja. De Nederlandstalige bachelors hebben vaak ook Engelstalige vakken in het programma. Op de pagina 'Studieprogramma' vind je de opbouw van deze bachelor.
Je hebt ook de mogelijkheid om keuzevakken of een minor in het Engels te volgen. Een minor is een tweede specialisatie naast je hoofdvak, waarmee je ook je mogelijkheden om in te stromen in verschillende masters kunt vergroten.
-
Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot studeren als ik een beperking heb?
De UvA wil graag dat studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen een stimulerende en prettige omgeving. Als je een functiebeperking hebt, kan het zijn dat je speciale voorzieningen en begeleiding nodig hebt. De UvA biedt verschillende soorten ondersteuning en begeleiding.
-
Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?
Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.
Wat is ACASA? Welke opleidingen worden er door ACASA aangeboden? En welke voor- en nadelen heeft het volgen van een opleiding bij ACASA? Bekijk de video en kom achter de antwoorden!