Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Bèta-gamma (Natural and Social Sciences)
Vergelijk

Na je studie

Na afronding van de bachelor ontvang je het bachelordiploma en de titel Bachelor of Science (BSc), met vermelding van de gekozen majorrichting. Welke master je na de bachelor kunt doen hangt af van je gekozen major en interesse. Bèta-gamma-alumni zijn creatief in het vinden van masters die op hun programma aansluiten. De helft van de afgestudeerden gaat door in de majorrichting, de andere helft kiest voor een interdisciplinaire master of een master binnen een ander vakgebied dan de specialisatie.

Je toekomstperspectief

Een breed opgeleide academicus heeft een meerwaarde op de arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken vaak naar werknemers die een specialistische basis kunnen combineren met een brede blik op het hele wetenschappelijke veld. Ook ben je na je studie inzetbaar in sectoren waar je een kritische, zelfstandige en leergierige geest nodig hebt, zoals journalistiek, politiek, consultancy en onderwijs. 

 • Masterkeuze na Bèta-gamma

  In onderstaand bestand zie je per major welke masters studenten na Bèta-gamma zijn gaan doen.

 • Waar werken onze afgestudeerden?

  Uiteindelijk komen oud Bèta-gammastudenten op zeer diverse plekken terecht. Een flink aantal alumni gaat promoveren en blijft betrokken bij de wetenschap. Daarnaast werken veel alumni als adviseur/consultant in beleidsfuncties, waarbij snel inwerken in nieuwe onderwerpen en makkelijk communiceren met diverse partijen vereisten zijn. Ook zijn er alumni die bij kleine start-ups werken of zelf een bedrijf zijn begonnen.

  Lees de alumniverhalen hier

  'Dit dus'

  Een veel gestelde vraag van studiekiezers en hun ouders is 'Wat word je nou met Bèta-gamma?' Om hierop antwoord te geven is het boekje Dit dus uitgebracht. In dit boekje staan verhalen van 12 alumni, die vertellen wat zij na Bèta-gamma zijn gaan doen. 

 • Carrièrebegeleiding

  Je kunt terecht bij het UvA Student Career Centre voor advies over je loopbaan(pad), tips en events. Het Career Centre organiseert jaarlijks (vaak) samen met studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken.