Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Emma Zuiderveen
major: scheikunde
"Van Bèta-gamma heb ik geleerd dat het altijd de moeite waard is een nieuw vak te leren. Ik heb bij een kinderboekenuitgeverij gewerkt, had het geluk hier en daar mijn poëzie te publiceren, maakte de podcastserie ‘De Wereld en de Dingen’ en inmiddels werk ik aan een PhD binnen de klimaatwetenschappen. Ik doe onderzoek naar de ecologische voetafdruk van nieuwe bio-chemicaliën. Wat is de milieu-impact van deze van planten gemaakte chemicaliën, die bijvoorbeeld in plastics gebruikt kunnen worden, en zijn ze daadwerkelijk duurzaam? Een project dat mijn scheikundige, technische en maatschappelijke kennis combineert." Lees meer...

Portretfoto Tijmen Bakker

Tijmen Bakker
major: scheikunde, en economie & bedrijfskunde
"
Door mijn bachelor ontdekte ik dat ik niet hoefde te kiezen tussen mijn verschillende interesses, want ik kan ze samenbrengen met een interdisciplinaire benadering. Sterker nog, soms moet je een probleem vanuit verschillende disciplines bekijken om hem op te lossen. Ik ben nu bezig om mijn eigen bedrijf “Lightcore” op te zetten. Het bedrijf maakt cellen die licht uit de omgeving absorberen om kleine elektronische apparaten energetisch zelfvoorzienend te maken." 

Lees meer...

Hannah Edelbroek
major: orthopedagogiek
"Ik werk nu bij een organisatieadviesbureau voor het onderwijs en houdt mij bijvoorbeeld bezig met het begeleiden van startende leerkrachten. Momenteel werk ik samen met mijn collega's aan een project waarbij we trainingen opzetten voor directeuren van basisscholen waarbij we kijken hoe zij de onderwijskwaliteit binnen hun school kunnen verbeteren".

Jaco de Swart
major: natuurkunde en filosofie
"Ik ben begonnen met Bèta-gamma in 2007. Ik ben een PhD-student aan de Universiteit van Amsterdam en doe onderzoek naar de geschiedenis van de natuurkunde. Waar komen de theorieën vandaan binnen de natuurkunde en hóe komen mensen op deze ideeën? De typische Bèta-gamma student is heel erg nieuwsgierig en stronteigenwijs."

Anna Beukenhorst
major: biologie
"Ik onderzoek hoe we smartphones kunnen gebruiken voor medisch onderzoek. Dankzij Bèta-gamma heb ik een achtergrond in biologie (mijn ‘major’) en programmeren (mijn ‘minor), maar ook een basis in kwantummechanica, sociologie en staatskunde. Na mijn bachelor kon ik schakelen naar de master Medical Informatics (aan de UvA op het AMC) en ben ik gepromoveerd in epidemiologie en data science aan de University of Manchester."

Lees meer...

Camillia Dreef
major: biologie
"Op dit moment werk ik als ecoloog die toegepast onderzoek doet en advies uitbrengt. Ik werk veel samen met andere ecologen en zelfstandigen binnen het Lowland Ecology Network. Graag combineer ik dit met communicatie werkzaamheden. Zo ben ik sinds 2016 ambassadeur van Vogelbescherming Nederland en vogelexpert van het tv-programma BinnensteBuiten waarin ik de kijker meeneem naar de mooiste vogelplekken van Nederland."

Lees meer...

Alexander van Someren
major: kunstmatige intelligentie
"Na mijn eerste jaar Bèta-gamma koos ik voor de major kunstmatige intelligentie en daarna de daaropvolgende de master Artificial Intelligence. Nu werk ik als A.I. developer bij een startup in de zorgsector waar ik A.I. oplossingen ontwerp en ontwikkel. Een voorbeeld van zo’n oplossing is een algoritme dat voor een patiënt met heupklachten kan voorspellen of een heup-transplantatie de goede keuze is."

Lees meer...

Dayinta Perrier
major: scheikunde
"Bèta-gamma heeft mij de waarde laten inzien van verschillende disciplines. Ik werk als wetenschapsredacteur bij Het Klokhuis en had geen passendere baan kunnen bedenken. Ik leer aan de lopende band over nieuwe onderwerpen en bedenk manieren om droge en abstracte wetenschappelijke onderwerpen leuk te maken voor kinderen. Bij ieder item in het televisieprogramma is het de uitdaging om het voor kinderen leuk en visueel te maken. Ik hoop veel kleine Bèta-gamma'ers te maken: kinderen met wetenschappelijke voelsprieten en een brede interesse."
Lees meer...

Lotte Frissen
major: politicologie
"Bèta-gamma heeft me verschillende disciplinaire talen geleerd, waardoor ik nu in staat ben om met een grote verscheidenheid aan mensen, met verschillende disciplinaire achtergronden, contact te leggen en gesprekken te voeren. Momenteel werk ik voor Reos Partners, een internationale groep mensen die zich bezighoudt met het (be)geleiden van transformatie in complex sociale vraagstukken."

Lees meer...

Soraya Sluijter
major: scheikunde
"Ik maak deel uit van een multidisciplinair team dat technologieën ontwikkelt voor een meer energie-efficiënte industrie en een duurzamere wereld. Het voelt goed om bezig te zijn met tastbare dingen en altijd te weten waarvoor we het doen. Veel van mijn collega’s hebben andere achtergronden, het is fijn om door mijn Bèta-gamma-achtergrond sneller te kunnen begrijpen wat zij bedoelen en daardoor beter met hen samen te werken."

Lees meer...

Dirk Koster
major: filosofie en brein en cognitie
"Ik beschouw mezelf als een Bèta-gamma-er in hart en nieren. Al met al voelt het nog steeds als de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Binnen Bèta-Gamma heb ik een major praktische wijsbegeerte en brein en cognitie afgerond. Hierna heb ik de master Brain and Cognitive Sciences gedaan (overigens ook bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies), en ben vervolgens de Data Science tak ingerold."

Lees meer...

Mimi den Uijl
major: scheikunde
"Op de middelbare school was ik best goed in scheikunde, maar ik vond heel veel verschillende vakken en vraagstukken interessant, dus koos ik voor Bèta-gamma. Na het brede eerste jaar van de studie koos ik Chemie als specialisatierichting. Daarna heb ik de master Analytische Scheikunde gedaan, waarbij je maatschappelijke problemen leert oplossen met analyses. Dit past heel goed bij Bèta-gamma interesses. Nu doe ik voor mijn PhD onderzoek naar de gevolgen van licht op kunst, water en voedsel."
Lees meer...