Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Elisabeth Koopal, student Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

 

Mijn naam is Elisabeth, ik ben twintig jaar oud en zit in het tweede jaar van mijn Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.  

Studieverenigingen  

Eén van de beste aspecten van de Universiteit van Amsterdam zijn de verenigingen en organisaties die het campusleven spannend maken. Elke studie aan de UvA heeft zijn eigen vereniging die activiteiten zoals studiebijeenkomsten en informele ontmoetingen organiseert.  

In mijn eerste jaar werd ik lid van CASA, de vereniging voor Culturele Antropologie. We organiseerden evenementen zoals een Sinterklaascadeau-inzamelingsactie voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens. Door lid te worden van een commissie maakte ik snel vrienden en ontmoette ik antropologiestudenten in verschillende stadia van de studie, die me veel inspiratie en advies gaven.  

Andere organisaties  

Naast studiegroepen zijn er ook andere clubs om bij aan te sluiten. Tijdens mijn tweede jaar maakte ik deel uit van het UNICEF Studententeam van Amsterdam. We organiseerden tal van evenementen om geld in te zamelen, van leuke karaokeavonden tot ontspannende yogasessies. Uiteindelijk haalden we €2.500 op voor UNICEF.  

Leren over jezelf door samen te werken met anderen  

Ik werkte samen met UvA- en VU-studenten van verschillende studies, wat mijn perspectief breder maakte. We bezochten zelfs het UNICEF-kantoor in Den Haag, waar we met medewerkers spraken en studentenvrijwilligers uit heel Nederland ontmoetten. Ik heb veel geleerd over mondiale ontwikkeling, wat me ertoe aanzette om meer vakken op dit gebied te volgen en misschien zelfs een carrière in die richting te overwegen.  

Deel uitmaken van verenigingen helpt me om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Ik kan niet wachten tot volgend jaar!