Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Economics and Business Economics
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijving

Ben je enthousiast geworden over de bachelor Economics and Business Economics? Om je in te schrijven doorloop je de volgende stappen:

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  De toelatingseisen zijn afhankelijk van je vooropleiding.

  Vwo-diploma

  Je kunt je inschrijven voor de bachelor Economics and Business Economics als je een vwo-diploma hebt in 1 van de 4 profielen, inclusief wiskunde A of B en Engels. Wiskunde B sluit het beste aan bij het niveau dat we van onze studenten verwachten. Een goede beheersing van het Engels is essentieel, omdat de bachelor Engelstalig is. In het 1e jaar kun je wel je werkgroepen in het Nederlands volgen als je wilt.

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Heb je een hbo-propedeuse behaald én beheers je wiskunde op vwo-eindexamenniveau? Dan kun je overstappen naar deze bachelor. Je hebt Vwo wiskunde A of B staatsexamen of vwo wiskunde A of B-certificaat nodig. Dit kan je behalen via:

  Als hbo-propedeusestudent kun je je via Studielink en daarna je Checklist Inschrijving voor deze bacheloropleiding aanmelden. Deadline van aanmelden is 1 mei.

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en heb je niet het juiste diploma om tot deze bachelor toegelaten te worden? Dan kun je wellicht via een colloquium doctum toegelaten worden. Daarvoor heb je de volgende documenten nodig:

  Internationale vooropleiding

  Heb je een internationale vooropleiding? Dan verloopt de toelating via de procedure voor internationale studenten.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Dit heb je nodig om je in te schrijven aan de UvA. Activeer je UvAnetID volgens de instructies.

 • 6. Meld je aan voor UvA Matching

  Wat is UvA Matching? 

  UvA Matching is een online studiekeuzecheck. Door mee te doen aan matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Als je nu een goede keuze maakt verklein je namelijk de kans dat je er tijdens je 1e jaar achter komt dat de opleiding toch niet goed bij je past. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je alvast hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving. 

  Hoe werkt UvA Matching? 

  Nadat wij je aanmelding via Studielink hebben ontvangen krijg je een e-mail met instructies over het compleet maken van je Checklist Inschrijving. UvA Matching is één van de onderdelen van deze Checklist. Verdere informatie over het inschrijven voor matching kun je op die Checklist terugvinden. 

  Bij UvA Economie en Bedrijfskunde wordt matching 4 keer per jaar online aangeboden. Tijdens de door jouw gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges van eerstejaarsvakken. Daarna kun je het materiaal in je eigen tempo bestuderen. Je sluit de Matchingronde af met een toets. Op basis van de toetsuitslag ontvang de toetsuitslag ontvang je vervolgens een persoonlijk studiekeuzeadvies. Dit geeft aan of de studie bij je past en hoe je je nog beter kunt voorbereiden om in september met de opleiding te starten. 

  Het programma van UvA Matching bestaat uit:

  • online colleges en kennisclips
  • zelfstudie
  • online toets
  • persoonlijk studiekeuzeadvies

  Wanneer wordt UvA Matching aangeboden? 

  UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden. Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

  UvA Matching Aanmelddeadline
  Ronde maart: 1 t/m 9 maart 2022 15 februari 2022
  Ronde april: 30 maart t/m 7 april 2022 16 maart 2022
  Ronde mei: 3 t/m 11 mei 2022 26 april 2022
  Ronde juni: 1 t/m 10 juni 2022* 19 mei 2022

  *Vanaf eind april kun je je pas inschrijven voor de laatste ronde in juni. Houd er rekening mee dat de ronde in juni niet beschikbaar is voor studenten die de visumprocedures moeten volgen.

  Ongeveer één week voor de start van je matchingronde ontvang je meer informatie over wat je kunt verwachten. 

  Meet & Greet op de Universiteit van Amsterdam (optioneel) 

  Ontdek je toekomstige campus en ontmoet je medestudenten tijdens onze Meet & Greet op donderdag 16 juni 2022. Schrijf de datum alvast in je agenda, we zouden het leuk vinden om je te ontmoeten!

  UvA Matching volgens student Wouter

  Hoe is het om mee te doen aan UvA Matching? Bachelorstudent Wouter Hekking vertelt je er meer over.

Na (voorwaardelijke) toelating