Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Je krijgt veel ruimte om onderwerpen te kiezen die jou aanspreken, en de ruimte om deze op een creatieve manier in te vullen.
Amita Janssen
Ik maakte een podcast over palmolieproblematiek in Zuidoost-Azië en bekeek het hele systeem: van ontbossing daar tot consumptie hier. Waar is verandering mogelijk?
Lees het verhaal van Amita
De grootste les die ik bij FPS heb geleerd is dat niks op zichzelf staat; alles is verbonden.
Kiki Schollaardt
Wat mij aantrok tot FPS was de combinatie van onderwerpen rondom duurzaamheid en de interdisciplinariteit. Als we grote maatschappelijke problemen willen oplossen, moeten we minder vanuit individualistisch oogpunt kijken.
Lees het verhaal van Kiki
De toekomst is dynamisch en dat ben jij ook
Lukas de Ruiter
Je pakt veel verschillende maatschappelijke uitdagingen op, op verschillende manieren. De onderwerpen die in de vakken behandeld worden, hebben altijd connectie met de praktijk.
Lees het verhaal van Lukas
Kennis over hedendaagse wereldproblemen verbreden én verdiepen
Teun Bastiaans
Vooral op internationaal niveau lijkt het mij erg leuk om verschillen te overbruggen, in een diplomatieke functie voorbij te kunnen kijken aan culturele verschillen, een oplossing te vinden bij contrasterende belangen en goed om te kunnen gaan met mensen met compleet andere perspectieven.
Lees het verhaal van Teun
Excursie Energietransities
Jente Faber
Zelf vond ik het enorm interessant dat juist op het moment dat we er met onze studie zo mee bezig waren dit onderwerp zeer actueel werd en overal in het nieuws verscheen.
Lees het verhaal van Jente
Creatieve oplossingen en innovatie om de wereld te verduurzamen
Yasmine Stoop
Ik heb voor Future Planet Studies gekozen, omdat het een enorm oplossingsgerichte studie is. Het alleen maar analyseren van andere studies trok me niet aan, ik hou ervan gelijk met de stof die ik leer aan de slag te gaan.
Lees het verhaal van Yasmine
Van verpakkingsvrije boodschappen naar een groots Plastic symposium
Ilse Niessen
We hebben ons afgevraagd waar we zelf binnen het systeem impact zouden kunnen maken op de hoeveelheid plastic die in omloop is, en kwamen uit bij plastic voedselverpakkingen. De organisatie van het symposium draagt bij aan het eindcijfer van twee vakken, alle 130 tickets waren binnen no time uitverkocht. 
Lees het verhaal van Ilse
Wetenschappelijk onderzoek of een duurzame start-up?
Sophie Heijblom
Stiekem hoop ik dat ik beide werelden kan combineren en dus deels als onderzoeker aan de slag kan, en daarnaast een directe, positieve bijdrage kan leveren om Nederland (of daarbuiten) schoner, groener en duurzamer te maken.
Lees het verhaal van Sophie
Honger om te leren over de aarde en haar uitdagingen
Lobke Jurrius
Ik vind het echt een aanrader om de sprong te wagen naar het buitenland en nieuwe culturen en mensen te ontmoeten, onvergetelijke ervaringen op te doen en buiten je comfortzone te treden. De UvA biedt voor iedereen een geschikte bestemming, wat je wensen ook zijn. Het is een geweldige aanvulling op het toch al mooie FPS-programma.
Lees het verhaal van Lobke
Op uitwisseling: superleuk en leerzaam
Atoesa Farokhi
Ik wilde graag een semester studeren in het buitenland om te ervaren hoe het is om ineens op een hele andere plek te wonen en daar een nieuw leven op te bouwen. Ik volgde uiteenlopende vakken, van Glaciology tot Perzisch, en ben zelfs op veldwerk geweest!
Lees het verhaal van Atoesa
Studeren op de meest noordelijke universiteit ter wereld
Tijn Tjoelker
Als ik één advies zou moeten geven aan toekomstige studenten, is het dit: experimenteer. Tijdens je studie spoken er duizenden vragen door je hoofd: wat vind ik nou echt leuk en interessant, wat voor soort werk spreekt mij aan en hoe kan ik bijdragen aan een duurzame wereld?
Lees het verhaal van Tijn
Interesse en persoonlijke ontwikkeling
Leen Wachters
Ik wilde mijn keuzeruimte gebruiken om meer variëteit te brengen en ging zorgvuldig op zoek naar vakken aan de UvA die gerelateerd zijn aan hedendaagse debatten die me boeien.
Lees het verhaal van Leen