Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Geneeskunde

Vergelijk

Heb je een brede belangstelling voor medische, sociale, technische en wetenschappelijke zaken? Werk je graag met en voor een grote diversiteit aan mensen? Ben je op zoek naar een vakgebied waar altijd nieuwe dingen te ontdekken en ontwikkelen zijn? Dan is Geneeskunde een goede studie voor jou.

Open dag

Kennismaken met Geneeskunde? Op de Open-dag-pagina kun je je online volop verdiepen in deze studie. Zo vind je er onder andere opleidingsvideo's, ontdek je alles over de selectieprocedure en bekijk je ervaringen van andere studenten.

Wat houdt deze studie in?

Ontdek in 3 minuten wat de studie Geneeskunde inhoudt. Een docent en studenten vertellen je in deze video wat je ervan kunt verwachten. En wat deze opleiding aan de UvA zo leuk en interessant maakt.

Het studieprogramma

De bachelor Geneeskunde duurt drie jaar. In vier thema’s, twee leerlijnen, een thesis en stages leer je de natuurwetenschappelijke basis van de geneeskunde. Er is veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling tot arts en je vaardigheden in wetenschappelijk denken. Je hebt bovendien voldoende keuzeruimte voor je eigen interesses. Door zelfstudieopdrachten en tijdens klassikaal onderwijs dagen we je uit en leer je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen studiesucces. Uiteraard onder begeleiding van goede artsen en wetenschappers.

Waarom Geneeskunde aan de UvA?

 1. Opgeleid in Amsterdam UMC 
  De medische faculteit is is gevestigd in Amsterdam UMC, locatie AMC. Je wordt opgeleid in je mogelijke werkomgeving. Hierdoor zit je bovenop de ontwikkelingen in de medische wereld.
 2. Onderwijs vanuit klinisch perspectief
  Het onderwijs wordt aangeboden vanuit klinisch perspectief: er wordt vanuit de patiënt geredeneerd. In elk blok vinden een aantal klinische colleges plaats waarin een patiënt met zijn of haar klachten centraal staat. In het eerste jaar maak je ook direct kennis met de snijzaal. 
 3. Dubbele bachelor
  Natuurwetenschappelijke talenten kunnen bij de UvA een uniek dubbel bachelorprogramma volgen. In drie jaar haal je dan zowel je bachelor geneeskunde als je bachelor biomedische wetenschappen. Meer informatie
 4. Internationaal
  De UvA is een internationaal georiënteerde universiteit en heeft samenwerkingsverbanden met universiteiten over de hele wereld. Hierdoor kun je gemakkelijk een deel van je studie in het buitenland volgen.
 5. Samenwerken
  In de gezondheidszorg is samenwerken van vitaal belang; dit merk je ook tijdens je studie waarin Team Based Learning en Interprofessioneel leren al vanaf het begin onderdeel zijn van het curriculum

Past Geneeskunde bij jou?

 • Om toegelaten te worden, voldoe je aan de vooropleidingseisen en doorloop je onze selectieprocedure. 
 • Je bent zelfstandig en verantwoordelijk; tijdens en na je studie wordt op die eigenschappen een groot beroep gedaan.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden. Die zijn onmisbaar bij zowel de studie als de latere beroepsuitoefening.
 • Je weet zelfstudieactiviteiten goed te plannen en te combineren met andere activiteiten. 60-70% van je werkweek besteed je aan zelfstudieopdrachten, 30% is contactonderwijs.  
In Amsterdam UMC, locatie AMC, krijg je als student meteen met patiëntenzorg te maken. De docenten zijn artsen en vanaf dag één komen patiënten langs om hun verhaal te vertellen. Ashna Dall - Studente bachelor Geneeskunde Lees wat Ashna over de studie zegt

Na je studie

Wil je basisarts worden en je daarna eventueel verder specialiseren? Dan kun je doorstromen naar de master Geneeskunde van de UvA. Of volg een van de vele andere vervolgstudies binnen of buiten het domein gezondheid, zoals biomedical sciences of zorgmanagement.  

Brochure aanvragen

Meer weten over de opleiding Geneeskunde? Vraag dan de brochure aan.

Feiten & cijfers
Diploma BSc Geneeskunde
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56551
Locatie AMC