Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Geneeskunde
Vergelijk
Wat houdt Geneeskunde in?

Waarom Geneeskunde aan de UvA? Bekijk de Q&A met bachelorstudent Isabel en opleidingsdirecteur en tevens universitair docent Petra Habets.

Kijk terug: Online informatiesessie 8 november 2023

Dr. Gabor Linthorst (internist/endrocrinoloog en tevens plaatsvervangend opleidingsdirecteur) en studenten Nina (bachelor) en Songül (master) vertellen je alles over Geneeskunde studeren aan de UvA. Ook beantwoorden zij vragen.

Campus tour Amsterdam UMC, locatie AMC

De faculteit Geneeskunde van de UvA ligt in het hart van Amsterdam UMC, locatie AMC. Neem een virtueel kijkje op de campus.

Van klacht tot diagnose: online proefcollege Geneeskunde terugkijken
Kijk terug: online proefcollege Van klacht tot diagnose

Je bent huisarts en ziet tijdens je spreekuur een patiënt met vermoeidheidsklachten. Welke vragen stel je, hoe kom je tot een behandelplan? Welke onderzoeken vraag je aan? En hoe loopt het met hem af? We nemen je mee in een behandeltraject: van klacht naar diagnose.

Waarom Geneeskunde aan de UvA?

Hoor het van Gabor Linthorst, waarnemend hoofd van de bacheloropleiding.

In gesprek met: Marien (eerstejaars) en Sue (tweedejaars)

Hoe heb je je voorbereid op de selectie? Wat voor vakken krijg je? Waarom is Geneeskunde zo'n leuke studie? Studenten Marien en Sue vragen elkaar het hemd van het lijf.

Het vak Ontwikkeling, Voortplanting en veroudering

Wat leer je tijdens dit vak in het eerste blok? Hoofd van de opleiding, en tevens unversitair docent, Petra Habets vertelt het je. En ze neemt je mee naar de snijzalen.

Na je bachelor: eerstejaars masterstudent Anne vertelt

Ben je klaar met je bachelor, dan stroom je door naar de master en ga je klinische stages lopen (coschappen). Masterstudent Anne vertelt wat ze nu doet als coassistent.

Studievereniging MFAS

De studievereniging voor studenten Geneeskunde en Medische Informatiekunde. Hoe maakt MFAS jouw studietijd interessant én gezellig?

Epsteinbar

Na je college een biertje drinken; dat doen we bij ons in de Epsteinbar, een kroeg middenin Amsterdam UMC, locatie AMC. 

Geen Geneeskunde studeren? Zorg voor een plan B.

Wat als je straks niet door de selectieprocedure voor Geneeskunde komt? Oriënteer je alvast op andere studies op het gebied van gezondheidszorg.  Zoals Medische informatiekunde, voor iedereen met een hart voor de zorg en interesse in ICT. Of Biomedische wetenschappen, waarbij je op zoek gaat naar de oorzaak en het voorkomen van ziektes. Je kunt je voor twee studies tegelijk inschrijven. Word je dan niet geselecteerd voor geneeskunde, dan sta je alvast ingeschreven voor een andere studie. Bekijk ze hieronder.