Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Geneeskunde
Vergelijk

Verder studeren: master Geneeskunde

Om basisarts te worden, moet je eerst de master Geneeskunde afronden. Met een UvA-bachelordiploma Geneeskunde kun je doorstromen naar onze master Geneeskunde. De master Geneeskunde duurt drie jaar en bestaat uit de klinische stages (coschappen), (keuze)onderwijs en een wetenschappelijke stage. Na het behalen van je masterdiploma ben je basisarts.

Je master combineren met onderzoek

Getalenteerde studenten die een carrière als arts en onderzoeker ambiëren, kunnen solliciteren voor een MD/PhD-programma. Tijdens het MD/PhD-programma combineer je je master Geneeskunde met promotieonderzoek.

Om in aanmerking te komen voor een MD/PhD-programma moet je tijdens je bachelor al onderzoek hebben gedaan en uitstekende cijfers en beoordelingen hebben behaald. Ook mag je geen onnodige studievertraging hebben opgelopen.

Andere vervolgstudies

Na de master

Na de master Geneeskunde heb je een aantal mogelijkheden:

  • Je kunt aan de slag als ANIOS (Arts Niet In Opleiding tot Specialist) bij een ziekenhuis of zorginstelling en de nodige werkervaring opdoen.
  • Je kunt je specialiseren tot medisch specialist in het ziekenhuis, zoals internist, chirurg, kinderarts of gynaecoloog.  Je gaat dan aan de slag AIOS (Arts In Opleiding tot Specialist).
  • Je kunt je specialiseren tot medisch specialist buiten het ziekenhuis, zoals huisarts of specialist ouderengeneeskunde.
  • Je kunt aan het werk in een ziekenhuis of erbuiten in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als verzekeringsarts of arbo-arts. Medische consultancy behoort ook tot de mogelijkheden.
  • Je kunt wetenschappelijk onderzoek doen, waarbij een PhD-traject tot de mogelijkheden kan behoren.
  • Je kunt je bestuurlijk ontplooien bijvoorbeeld bij de overheid of bij andere instellingen. 
  • Je kunt jezelf ontwikkelen binnen het medisch onderwijs.
Na je bachelor: eerstejaars masterstudent Anne vertelt

Ben je klaar met je bachelor, dan stroom je door naar de master en ga je klinische stages lopen (coschappen). Masterstudent Anne vertelt wat ze nu doet als coassistent.