Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Geneeskunde
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijven

Wil jij Geneeskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam, in het Amsterdam UMC, locatie AMC? Zorg er dan voor dat je je op tijd inschrijft! De inschrijving voor studiejaar 2021-2022 is gesloten. Je kunt je dus niet meer aanmelden. Onderstaande informatie geldt voor studiekiezers die zich hebben aan gemeld voor studiejaar 2021-2022. Vanaf september 2021 vind je hier alle informatie voor toelating en selectie voor 2022-2023 (inschrijfdeadline 15 januari 2022).

Om toegelaten te worden tot de opleiding Geneeskunde, moet je voldoen aan de vooropleidingseisen.

Toelating met vwo-diploma

Aan de UvA kun je met de volgende vwo-diploma’s worden toegelaten tot de opleiding Geneeskunde:

  • vwo-diploma 2010 of later: profiel Natuur en Gezondheid met natuurkunde of Natuur en Techniek met biologie;
  • vwo-diploma 2010 of later: ander profiel; biologie, wiskunde A of B, natuurkunde en scheikunde moeten met een voldoende zijn behaald;
  • vwo-diploma vóór 2010: een oud profiel; biologie 1, 2, wiskunde B1 of A1, 2, natuurkunde 1 en scheikunde 1 moeten met een voldoende zijn behaald;
  • vwo-diploma oude stijl zonder profielen: eindexamenpakket met 7 vakken of meer, met een voldoende voor scheikunde, natuurkunde, biologie en wiskunde A of B.

Voldoe je hier niet aan, dan ben je deficiënt en niet direct toelaatbaar tot de opleiding.

Toelating met propedeuse* of diploma hbo/wo

Ben je in het bezit van een propedeuse of diploma hbo / wo, dan moet je een voldoende hebben behaald voor de volgende vakken op vwo 6-niveau:

  • biologie
  • wiskunde A of B
  • natuurkunde
  • scheikunde

Voldoe je hier niet aan, dan ben je deficiënt en niet direct toelaatbaar tot de opleiding.

Toelating met buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding of een niet-reguliere middelbare schooldiploma, zoals een International Baccalaureate of een Europees Baccalaureate, geef dan bij inschrijving aan dat je een buitenlands diploma hebt behaald of gaat behalen of dat je een niet-regulier middelbareschooldiploma hebt. Je vooropleidingen en je Nederlands worden dan beoordeeld aan de hand van alle documenten die je moet aanleveren bij de UvA afdeling Credential Evaluation. Ook kunnen dan eventuele deficiënties worden bepaald.

Kijk voor meer informatie op Non-Dutch Prior education.

Toelating zonder vwo-, hbo- of wo-diploma

Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot een universitaire opleiding (dus een vwo-/hbo-/wo-diploma)? Dan bestaat de mogelijkheid om met een colloquium doctum toegelaten te worden.  

Vrijstellingen

Denk je dat je op basis van je tot nu genoten opleiding(en) een vrijstelling kunt krijgen voor één van de vier exacte vakken? Kijk bij vrijstellingen voor meer informatie.