Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Midden-Oostenstudies: Hebreeuws dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden.

Voorwaarden

De voorwaarden voor toelating met een colloquium doctum zijn:

  • Je bent (voor 1 september) 21 jaar of ouder.
  • Je bent in het bezit van de vwo-deelcertificaten Engels, Geschiedenis en (naar keuze) Frans of Duits.
  • Heb je een buitenlandse vooropleiding, dan dien je tevens het staatsexamen Nederlands als tweede taal, niveau 2 (NT2-II) met succes te hebben afgerond.

Aanmelden voor het colloquium doctum

Je kunt je aanmelden voor het colloquium doctum met een UvAnetID. Je krijgt een UvAnetID nadat je via Studielink een verzoek tot inschrijving voor de bacheloropleiding hebt gedaan. De deadline voor het inschrijvingsverzoek via Studielink is 1 mei.
Vervolgens registreer je je voor toelating via de regeling Colloquium doctum. Dit heeft pas zin als je de vereiste vwo-deelcertificaten hebt gehaald. De UvA neemt zelf geen toetsen af, ze controleert uitsluitend of je de vereiste deelcertificaten hebt. Wanneer is vastgesteld dat je inderdaad over de genoemde deelcertificaten beschikt, geldt het colloquium doctum als behaald.

Deelcertificaten behalen

Ben je nog niet in het bezit van de juiste vwo-deelcertificaten, dan kun je je vanaf half oktober tot en met 31 december op de website van DUO aanmelden voor staatsexamens. Hiermee haal je losse vwo-deelcertificaten. Voorbereiden op het staatsexamen doe je zelfstandig of via bijvoorbeeld de NHA, de LOI of een ROC.  

Buitenlandse vooropleiding

Kandidaten met een buitenlandse vooropleiding dienen tevens het staatsexamen Nederlands als tweede taal, niveau 2 (NT2-II), met succes te hebben afgerond. Je kunt je hierop voorbereiden via verschillende cursussen van het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT).

Vrijstellingen

Op grond van bepaalde examens en/of vooropleidingen kun je vrijstelling krijgen van één of meerdere deelcertificaten. Wil je weten of je recht hebt op vrijstelling voordat je je inschrijft voor een staatsexamen, vraag dit dan voor 12 december aan de Colloquium doctum commissie (cd-fgw@uva.nl). Mocht het antwoord negatief zijn, dan heb je nog tot eind december om je in te schrijven voor een staatsexamen. 

Deadlines

  • 12 december: nagaan of je recht hebt op vrijstelling.
  • 31 december: deadline aanmelden staatsexamens.
  • 1 mei: deadline van de inschrijving voor je bacheloropleiding via Studielink.
  • mei: aanmelden voor de UvA Matching van je bacheloropleiding. De UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving en vindt plaats in de periode eind mei t/m half  juni. Na je aanmelding via Studielink ontvang je informatie over de UvA Matching.
  • de op één na laatste werkdag in augustus: deadline voor toelating via de regeling Colloquium doctum. 
  • laatste werkdag in augustus: deadline voor het inleveren van de gewaarmerkte kopieën van de vereiste vwo-certificaten.

Contact

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, neem dan contact op via cd-fgw@uva.nl.