Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Hebreeuwse taal en cultuur
Vergelijk

Na je studie

Een universitaire talenstudie leidt je op tot méér dan een bepaald beroep. Je bent na je studie breed inzetbaar in je vakgebied, de hebraïstiek, maar ook daarbuiten, in functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen. Na je bachelor kun je ervoor kiezen om een master te volgen of de arbeidsmarkt op te gaan.

Afgestudeerden Hebreeuws gaan werken in zeer uiteenlopende functies en sectoren:

  • Joodse instellingen en organisaties
  • (oude) bibliotheken, archieven en uitgeverijen
  • culturele organisaties, inclusief musea
  • de journalistiek, inclusief nieuwe media
  • het bedrijfsleven (met vestigingen in Israël)
  • maatschappelijk werk
  • het onderwijs

Een aansluitende master

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Met het bachelordiploma Midden-Oostenstudies: Hebreeuws heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Midden-Oostenstudies: Hebreeuws heb je toegang tot de duale masters: 

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Midden-Oostenstudies: Hebreeuws mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Je kunt een eerstegraads lesbevoegdheid behalen. Je voltooit dan eerst een masterprogramma in je vakgebied. Hierna ben je toelaatbaar tot de master:

Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, kun je in een beperkt aantal gevallen toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Kijk op UvA Masteropleidingen voor een overzicht van alle masters.