Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze. Na afloop van UvA Matching ontvang je een persoonlijk advies van de opleiding.

Deadlines 

Uiterlijk 1 mei schrijf je je in voor de opleiding via Studielink. Na je inschrijving ontvang je een bericht van de UvA met je UvAnetID. Je moet je daarna zelf aanmelden voor UvA Matching via je Zelfbediening-dashboard. Aanmelden voor UvA Matching is verplicht en kan vanaf 11 december tot uiterlijk 28 mei 2024.

Programma Matching Informatica

Tijdens de UvA Matching bij Informatica krijg je een voorproefje van het eerstejaarsvak Inleiding Programmeren. De programmeeromgeving Processing staat centraal. Je volgt eerst een hoorcollege waarin de docent de beginselen van deze omgeving behandelt. Vervolgens pas je de theorie toe tijdens het online computerpracticum. Je leert om zelf een programma te schrijven in Processing waarmee je een gegeven wiskundig probleem kunt oplossen. Thuis ga je hier verder mee aan de slag (zelfstudie) en bereid je je voor op de online toets.

Data en locatie

UvA Matching vindt plaats op donderdag 6 juni. Als je je hebt aangemeld voor UvA Matching ontvang je eind mei een e-mail met meer informatie over het programma.

Vragen?

Heb je vragen over de UvA Matching? Raadpleeg dan de FAQ’s.