Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Naast het collegegeld moet je voor de studie Informatiekunde aan de UvA rekening houden met bijkomende studiekosten: met name een laptop en studieboeken. Je kunt zelf een laptop uitkiezen, maar let wel op de minimumeisen.

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer 500,- euro zijn. Daarnaast heb je Microsoft 365 nodig. Dit kun je gratis downloaden via de UvA wanneer je start met de opleiding.

Minimumeisen voor de laptop

  • Intern geheugen (RAM): 8GB of meer
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB voor alleen Linux of 256GB voor een dual boot, SSD is aanbevolen.
  • Wifi: multiband (2.4GHz én 5GHz)
  • Schermdiagonaal: minimaal 11".
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen.
  • Webcam en microfoon intern of extern voor afstandsonderwijs
  • Zorg voor een degelijke Wifi-verbinding i.v.m. afstandsonderwijs

Let op: een Chromebook, iPad of tablet voldoet niet aan de vereisten.

Besturingssysteem
In principe zijn alle besturingssystemen (Windows, macOS, Linux) te gebruiken, maar houd er rekening mee dat de meeste studenten Windows gebruiken. Met een ander besturingssystemen heb je misschien meer uitzoekwerk. Sommige vakken kunnen software gebruiken die alleen onder Windows draait; de faculteit biedt de nodige software en licenties om hiervoor Windows in een virtuele machine ook op macOS- en Linux-laptops te laten draaien. Als je een Mac gebruiker bent, moet je laptop minimaal beschikken over het besturingssysteem OSX 10.9 (Mavericks).

Boeken en andere studiematerialen

De kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen ongeveer €200,- per collegejaar. Voor sommige keuzevakken in het derde jaar kunnen er nog extra (hoge) kosten zijn. Als dit het geval is, worden deze kosten expliciet bij het vak vermeld in de studiegids.