Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Collegegeld en studiekosten

Naast het collegegeld moet je voor de studie Kunstmatige Intelligentie aan de UvA rekening houden met bijkomende studiekosten: met name een laptop en studieboeken. Aangezien je de laptop onder andere gebruikt voor vakken zoals programmeren, moet deze aan een aantal minimumeisen voldoen.

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het voor jou geldende collegegeldtarief. Je kunt de bachelor Kunstmatige Intelligentie niet in deeltijd volgen.

(De collegegeldmeter werkt niet in Safari.)

Kosten laptop

Voor de bachelor Kunstmatige Intelligentie heb je een laptop nodig die aan enkele minimumeisen moet voldoen. De aanschaf van een geschikte laptop zal, met studentenkorting, ongeveer tussen de €450 en €750 liggen, afhankelijk van je keuze. Als UvA-student kun je desgewenst verschillende softwarepakketten, waaronder Microsoft Office, met korting bij SURFspot kopen.​ 

Minimumeisen laptop

  • Processor: Intel Core i3 of beter
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB voor alleen Linux of 256 gb voor een dual boot, SSD is aanbevolen
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz), maar géén laptops met Broadcom chips of Realtek chips
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze inclusief adapter iedere dag moet meenemen naar de faculteit.
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen.

Boeken en andere studiematerialen

De kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen tussen de €200 en €300 per collegejaar. Voor sommige keuzevakken in het derde jaar kunnen er nog extra (hoge) kosten zijn. Als dit het geval is, worden deze kosten expliciet bij het vak vermeld in de studiegids.