Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Kunstmatige intelligentie
Opslaan in favorieten

Collegegeld, studiekosten en laptopeisen

Naast het collegegeld moet je voor de studie Kunstmatige Intelligentie aan de UvA rekening houden met bijkomende studiekosten: met name een laptop en studieboeken. Aangezien je de laptop onder andere gebruikt voor vakken zoals programmeren, moet deze aan een aantal minimumeisen voldoen.

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het voor jou geldende collegegeldtarief. Je kunt de bachelor Kunstmatige Intelligentie niet in deeltijd volgen.

(De collegegeldmeter werkt niet in Safari.)

Kosten laptop

Voor de bachelor Kunstmatige Intelligentie heb je een laptop nodig die aan enkele minimumeisen moet voldoen. De aanschaf van een geschikte laptop zal, met studentenkorting, ongeveer tussen de €500 en €750 liggen, afhankelijk van je keuze. Het Microsoft Office pakket kun je gratis downloaden via de UvA wanneer je start met de opleiding. 

Minimumeisen laptop

  • intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • opslag (HDD of SSD): 128GB voor alleen Linux of 256 gb voor een dual boot, SSD is aanbevolen
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz), maar géén laptops met Broadcom chips of Realtek chips
  • schermdiagonaal: minimaal 11"
  • schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen
  • webcam en microfoon intern of extern, voor afstandsonderwijs
  • Zorg voor een degelijke WiFi-verbinding i.v.m. afstandsonderwijs

Let op: een Chromebook, iPad of tablet voldoet niet aan de vereisten.

Windows, Linux of MacOS?

Vrijwel alle laptops worden standaard geleverd met Windows. Tijdens de introductie, in de week voor je opleiding begint, zullen we je helpen om je laptop dual-boot (Windows en Linux) te maken zodat je beide kunt gebruiken.

Hoewel de meeste practica met een beetje uitzoeken ook op MacBooks kunnen worden gedaan, bieden we daar vanuit de opleiding geen ondersteuning voor. Schaf dus alleen een MacBook aan als je hier voldoende zelfredzaam in bent.

Boeken en andere studiematerialen

De kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen tussen de €200 en €300 per collegejaar. Voor sommige keuzevakken in het derde jaar kunnen er nog extra (hoge) kosten zijn. Als dit het geval is, worden deze kosten expliciet bij het vak vermeld in de studiegids.