Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Medische informatiekunde
Opslaan in favorieten

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je eens langskomen?

Bezoek dan onze voorlichtingsevenementen.

Vragen over je studiekeuze, toelating of aanmelding

Heb je vragen over je studiekeuze of toelating, neem dan contact op met onze studieadviseurs en de onderwijsadministratie. Ze helpen je graag verder.

Beschik je over een actief UvAnetID, dan kun je je vraag online stellen via de Digitale Studenten Service Desk.

Academisch Medisch Centrum

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) is één van de acht universitair medische centra in ons land en wordt op het gebied van de academische geneeskunde gerekend tot de internationale top. Naast de ziekenhuisafdelingen en facultaire afdelingen herbergt het tegenwoordige AMC het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (een KNAW-instelling), de medische afdeling van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Academisch Psychiatrisch Centrum. Het terrein rond de hoofdgebouwen biedt plaats aan een toenemend aantal ‘spin-offs’: kleine, uit het AMC voortgekomen onderzoeksbedrijven zoals Arthrogen en uniQure. Daarnaast vestigen er zich onafhankelijke medisch-wetenschappelijke instellingen, waaronder het internationaal opererende IATEC Clinical Trial Services, PharmAccess en het Spinozacentrum voor Neuroimaging.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam stimuleert het AMC de ontwikkeling van een Medical Business Park: innovatieve bedrijven en onderzoeksinstituten op het gebied van gezondheidszorg, bio-sciences en life-sciences. Binnen de opleiding Medische Informatiekunde profiteer je hier maximaal van.