Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Medische informatiekunde
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijven

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Vanaf 1 oktober tot uiterlijk 1 mei kun je je inschrijven voor de bachelor Medische Informatiekunde via Studielink. Na 1 mei is het alleen in specifieke gevallen nog mogelijk om je in te schrijven.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vooropleiding

  Je wordt toegelaten tot Medische informatiekunde met een van de volgende diploma's:

  • VWO-diploma met vakkenpakket E&M, C&M, N&G of N&T, aangevuld met natuurkunde en wiskunde A of B. Wiskunde B sluit het beste aan bij het niveau dat we van onze studenten verwachten.
  • HBO-(propedeuse) diploma met aanvullende certificaten voor natuurkunde en wiskunde A of B op vwo-eindexamenniveau.

  Buitenlandse vooropleiding

  Kandidaten met een buitenlandse vooropleiding of een niet-reguliere middelbareschooldiploma (zoals een International Baccalaureate of een Europees Baccalaureate), moeten bij inschrijving aangeven dat ze een buitenlands diploma hebben behaald/gaan behalen of dat ze een niet-regulier middelbareschooldiploma hebben. De UvA afdeling Credential Evaluation beoordeelt dan je vooropleidingen en je Nederlands aan de hand van alle documenten die je moet aanleveren. Ook kunnen dan eventuele deficiënties worden bepaald.

  Heb je geen Nederlandstalige vooropleiding afgerond, dan moet je aantonen dat je het Nederlands voldoende beheerst om wetenschappelijk onderwijs met succes te kunnen volgen. Dit kan door het afleggen van bijv. het staatsexamen Nederlands Tweede taal programma II (NT2 II) of CNaVT (Certificaat Nederlands als Vreemde Taal, examens PAT en PTHO).

  Blijkt je buitenlandse vooropleiding onvoldoende voor de opleiding Medische informatiekunde? Dan kun je mogelijk alsnog toelatingsexamen doen. Neem hiervoor contact op met de Onderwijsadministratie

  Deficiënties wegwerken

  Voldoe je niet aan de toelatingseisen dan kun je in veel gevallen de deficiënties wegwerken door bovenstaande vakken op vwo-niveau met certificaat te behalen.

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je een toelatingsexamen afleggen: het colloquium doctum.

  Het colloquium doctum voor Medische informatiekunde bestaat uit het behalen (of overleggen) van de volgende vwo-deelcertificaten: wiskunde A of B, natuurkunde, biologie, Engels en Nederlands.

 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig bij de UvA Matching en om je aanmelding bij de UvA af te kunnen ronden.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs voordat je écht gaat studeren. Zo ervaar je of deze studie wat voor je is. Want hoe beter je beeld bij de studie, hoe groter de kans dat je straks op je plek zit.

  Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Deelname is verplicht.

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 8. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.