Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Medische informatiekunde
Vergelijk

Na je studie

Ontwikkelingen in de zorg vragen in toenemende mate om de inzet van ICT en eHealth. De bachelor Medische informatiekunde is de stap naar een succesvolle carrière. Als afgestudeerd Medisch informatiekundige kun je allerlei kanten op. Eén ding is in ieder geval zeker: je zult heel snel een goede baan vinden. Je kan bijvoorbeeld terecht komen in het bedrijfsleven, bij de overheid, bij het ziekenhuis en bij de universiteit.

Werkplekken na je bacheloropleiding

Enkele van de vele voorbeelden waar je terecht kunt komen na je bacheloropleiding Medische informatiekunde zijn: zorginstellingen, zorg ict-bedrijven en start-ups, zorgverzekeraars, consultancy- of adviesbureaus, overheidsinstellingen, onderzoeksinstituten en academische instellingen,.

Voorbeelden van functies zijn:

  • Binnen een klinische afdeling van een ziekenhuis zorg je voor goed beheer van patiëntgegevens. Daardoor hebben zorgverleners altijd up-to-date patiëntinformatie en kan deze informatie ook gebruikt worden voor onderzoek om de zorg beter te maken.
  • Bij de ICT afdeling van een ziekenhuis werk je mee aan het steeds verder verbeteren van de automatisering. Hierdoor kan alle apparatuur (computers, tablets, smartwatches) zonder problemen gegevens uitwisselen.
  • Bij een zorg ICT-leverancier van zorginformatiesystemen (voor huisarts, ziekenhuis, verzorgingstehuis) onderzoek je de wensen en eisen van gebruikers. Hierdoor kan jouw bedrijf software ontwikkelen waarmee artsen en verpleegkundigen snel en met plezier kunnen werken.
  • Vanuit een adviesbureau ondersteun je ziekenhuizen bij het doorvoeren van verbeteringen en vernieuwingen in hun informatiesystemen. Hierdoor kunnen ziekenhuizen efficiënter werken.
  • Op een universiteit doe je onderzoek naar nieuwe en verbeterde toepassingen van ICT in de zorg. Zo ontdek je welke mogelijkheden er zijn, maar ook hoe je risico's vermijdt.
  • In je eigen bedrijf ontwikkel je revolutionaire nieuwe vormen van medische zorgverlening waarin ICT de patiënt een centrale rol geeft (bijv. e-health en telemedicine). Hierdoor wordt zorgverlening voor de patiënten en de professionals nog efficiënter.

Hulp en advies bij arbeidsmarkt oriëntatie

Tijdens je opleiding bezoek je al diverse congressen waar je actief in contact wordt gebracht met toekomstige werkgevers (en stage-aanbieders). Zo bezoek je het Medisch Informatica congres in het tweede jaar van je studie en het Mobile Healthcare congres in het derde jaar van je studie. In het eerste jaar ga je op alumnitour en maak je kennis met afgestudeerde Medisch informatiekundigen. Zo nemen je kansen op een leuke carrière die past bij je belangstelling toe.

De loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre helpen je ook graag bij je oriëntatie- en keuzevragen op het gebied van carrière. Tijdens je studie en tot één jaar na afstuderen kun je hier terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding. Daarnaast organiseert het Student Careers Centre jaarlijks grote carrière evenementen, waarbij je in contact komt met werkgevers en je meer leert over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren, werken en de arbeidsmarkt.

Alumninetwerk

Wij blijven graag in contact met onze alumni. Daarom onderhoudt de UvA een actief alumni netwerk van meer dan 10.000 alumni met ongeveer 60 verschillende nationaliteiten. Dit grote en internationale netwerk biedt je de mogelijkheid om in contact te blijven met je oud-medestudenten en je horizon te verbreden na je studie. Je ontvangt als alumnus het laatste nieuws vanuit de UvA en vanuit je studie en je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals carrière- en netwerkevenementen, seminars en uitjes. Ga je na je studie in het buitenland werken? Dan is het ook mogelijk om met andere UvA-alumni in contact te blijven door je aan te sluiten bij één van de internationale Alumni Chapters in China, Rusland, Amerika of het Verenigd Koninkrijk.

Hemmik Leopold vertelt

Alumnus Hemmik Leopold vertelt over het onderzoek dat hij doet. En wat Medische informatiekunde voor hem betekend heeft.

Job van der Heijden vertelt

Alumnus Job van der Heijden vertelt over zijn master- en promotieonderzoek binnen Medische informatiekunde.

Thomas Engelsma vertelt

Alumnus Thomas Engelsma vertelt over zijn stage tijdens Medische informatiekunde en welk onderzoek daaruit is voortgekomen.