Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Medische informatiekunde

Studieprogramma Medische informatiekunde

Medische informatiekunde aan AMC-UvA is een interdisciplinaire studie waarbij de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod komen en je opleiden tot een allround medisch informatiekundige; informatiekunde, ICT, (bio)medische basisprincipes, zorg en management. Je raakt overal vertrouwd mee. Je krijgt college van docenten met ruime ervaring, die je alles leren over  innovaties en onderzoeksresultaten op dit terrein. Ook werk je aan echte casestudies, die worden ingebracht door klinische afdelingen van het AMC of VUmc, door huisartspraktijken, andere zorginstellingen, patiëntenverenigingen, zorg ICT-bedrijven, onderzoeksinstituten of overheidsinstellingen gericht op de zorg. Door samen te werken met deze partijen, krijg je een nog beter inzicht in de zorg en de informatiekundige vraagstukken die zich daar voordoen.

De opleiding is kleinschalig en de sfeer is persoonlijk. Hierdoor heb je veel contact met medestudenten en docenten. De kleinschaligheid zorgt tevens voor veel ruimte voor discussie en extra activiteiten. Je studeert in het AMC en je wordt opgeleid in je mogelijke werkomgeving.

De opleiding in het kort

Medische informatiekunde is een driejarige voltijd bacheloropleiding aan het AMC-  UvA. Naast interessante wetenschappelijke theorieën krijg je ook een aantal praktische, hands-on leerervaringen om je carrière een kick-start te geven. Daarnaast bereidt deze bachelor jou optimaal voor op een uitdagend masterprogramma in een gerelateerde discipline. Het programma sluit perfect aan op de eisen van het bedrijfsleven, de zorg (ICT)wereld én de huidige academische wereld.

Medische informatiekunde studeren aan het AMC- UvA is een onvergetelijke ervaring waar je je hele leven profijt van hebt.