Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Medische informatiekunde

UvA Matching

Medische informatiekunde

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs voordat je echt gaat studeren en test op die manier je studiekeuze. Een juiste keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie.

Programma UvA Matching?

UvA Matching is een onderdeel van je inschrijving en vindt plaats na je studiekeuze. Bij UvA Matching neem je deel aan het onderwijs bij de door jou gekozen bacheloropleiding. Je studeert thuis en sluit UvA Matching af met een toets.  Op basis daarvan ontvang je een persoonlijk advies. Je toetst zo of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten.

Op het programma:

  • Onderwijsdag: je volgt college(s) aan de UvA
  • Zelfstudie: je bestudeert de lesstof
  • Toets

Wanneer?

Tijdens UvA Matching volg je een hoorcollege, neem je deel aan een werkgroep, en een practicum in het AMC. Op de overige dagen studeer je zelf thuis; je bestudeert literatuur en maakt oefentoetsvragen. Aan het einde van de week kom je terug naar het AMC voor de afsluitende toets. 

Data:

  • 4 juni 2019 (onderwijsdag)
  • 7 juni 2019 (toetsdag) 

Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Deelname is verplicht.

Voor wie?

Deelname aan UvA Matching is verplicht voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding (met uitzondering van opleidingen met een selectie), en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

UvA Matching is NIET verplicht voor:

  • Aankomende studenten die zich inschrijven voor een numerus fixus-opleiding of een selectieve opleiding.
  • UvA-studenten die switchen naar een andere UvA-bacheloropleiding

Internationale studenten

Vanaf 2018 is UvA Matching ook voor studenten met een buitenlandse vooropleiding verplicht.

Vragen?

Neem contact op met de UvA Student Service Desk of kijk bij de Veelgestelde vragen.