Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Maximiliano, student Politicologie

Politicologie voelt als een intellectueel speelveld waar ideeën bloeien en perspectieven zich ontplooien. Deze opleiding heeft mijn begrip van politieke systemen verdiept en mijn horizon verbreed met totaal andere perspectieven bij verschillende onderwerpen.

Colleges die je wakker houden (en schudden)

Al vanaf dag één is de bruisende academische gemeenschap voelbaar, met deskundige hoogleraren en betrokken, toegankelijke werkgroepdocenten. Actieve deelname tijdens werkgroepen wordt aangemoedigd, wat zorgt voor energieke discussies die helpen bij het vormen van een eigen standpunt.

De hoorcolleges zelf zijn ook interactief. Ze doorbreken de passiviteit en zorgen voor boeiende leerervaringen. Bovendien biedt het brede curriculum, van internationale betrekkingen tot politieke theorie, voor elk wat wils. Naast dit inhoudelijk interessante programma versterken de vakken over academische vaardigheden mijn analyse- en schrijfvaardigheden.

Leren buiten de collegezalen

Naast theoretisch leren, biedt de studievereniging Machiavelli talloze mogelijkheden voor praktijkervaring. Als lid van de politieke activiteiten commissie heb ik op een laagdrempelige manier ervaring opgedaan met eventmanagement. Machiavelli biedt diverse commissies waarmee je, naast het blokken van de studiestof, andere vaardigheden kunt ontwikkelen. 

Het tweede jaar biedt de kans tot specialisatie, en ik kijk ernaar uit om me te verdiepen in 'Internationale Betrekkingen'. Amsterdam, met zijn levendige atmosfeer en diverse bevolking, vormt het perfecte decor voor het begrijpen van hedendaagse politieke dynamiek, waar geschiedenis en moderniteit samenkomen.

Iets voor jou?

Kortom, politicologie aan de Universiteit van Amsterdam is meer dan studeren; het is een boeiende ontdekkingsreis die je helpt de wereld om je heen beter te begrijpen en vorm te geven. Als je op zoek bent naar een studie die je uitdaagt, je wereldbeeld verruimt, en je voorbereidt op een betrokken rol in de wereld van de politiek, dan ben je hier aan het juiste adres.