Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Politicologie

In de bachelor Politicologie bestudeer je ingrijpende actuele ontwikkelingen zoals migratie, economische crises, terroristische dreigingen, toenemend populisme, xenofobie en polarisatie, maar kijk je ook naar oplossingsrichtingen.

Politicologie gaat over de wijze waarop gemeenschappen omgaan met conflicten, hoe zij besluiten nemen en hoe zij hun doelen realiseren. Politiek kom je op alle niveaus van de samenlevingtegen. Van lokale kwesties tot mondiale problemen: politiek is overal. In de bacheloropleiding politicologie bestudeer je ingrijpende actuele ontwikkelingen zoals migratie, economische crises, terroristische dreigingen, toenemend populisme, xenofobie en polarisatie, maar kijk je ook naar oplossingsrichtingen. Je krijgt een brede oriëntatie in Internationale betrekkingen, Politieke economie, Bestuur en beleid, Vergelijkende politicologie en Politieke theorie. Je kunt je specialiseren door bijvoorbeeld vakken te volgen over internationale organisaties, (gewapende) conflicten en internationale interventie, terrorismebestrijding en veiligheid, Islam en globalisering. Je kunt je ook richten op regio’s zoals Latijns Amerika en Azië. Wij bieden Minoren aan in Conflict Studies, Gender en Seksualiteit, Midden Oosten Studies, Internationale Ontwikkelingsstudies. In het derde jaar kun je ook  in het buitenland studeren, stage lopen of een vreemde taal leren door een taalverwervingsminor te volgen.

Video wordt geladen..
Politics isn't cool, it's hot - Bepalen emoties politiek gedrag?
 • Maak kennis met de studie

  Naast deze website zijn er verschillende mogelijkheden om meer te weten te komen over de bachelor Politicologie  aan de UvA. Bezoek bijvoorbeeld een van onze voorlichtingsdagen. Daar kun je in gesprek gaan met studenten en studieadviseurs van Politicologie en alvast wat boeken uit het eerste jaar inzien.

  Enthousiast? Volg een hoorcollege en stel al je vragen tijdens een meeloopdag (student voor een dag) met een van onze studenten. Je kunt in de studiegids vakken vinden en cursusbeschrijvingen lezen.

 • Waarom kiezen voor de BSc Politicologie aan de UvA?

  Het bestuderen van politiek gaat niet alleen over wat politici doen. Het helpt je ook te begrijpen waarom de wereld is zoals ze is en wat er verbeterd zou kunnen worden. De bachelorstudie politicologie biedt je een intellectueel en praktisch inzicht in deze dynamische wereld van de politiek, haar uitdagingen en haar kansen. Zo word je opgeleid tot de geïnformeerde, onafhankelijke, analytische en kritische denker en doener die de wereld nodig heeft. We bieden een goed samenhangend en geïntegreerd curriculum aan, dat een brede en veelzijdige basis in politieke wetenschap combineert met de flexibiliteit en vrijheid in keuze van subdisciplinaire specialisaties.

 • Voertaal

  Het onderwijs kan volledig in het Engels gevolgd worden. Maar het is ook  mogelijk om in de eerste fase van je studie merendeels vakken in het Nederlands te volgen. Dit biedt de mogelijkheid om geleidelijk naar Engelstalig onderwijs toe te groeien en om tegelijkertijd veel ruimte te houden om in het Nederlands te studeren en je taalvaardigheid in beide talen verder te ontwikkelen. 

  Information in English

 • Andere redenen om te kiezen voor de BSc Politicologie aan de UvA
  • Een inspirerende internationale leeromgeving waar wordt gedoceerd door wetenschappelijke toponderzoekers
  • De UvA scoort het hoogste als Nederlandse universiteit in de QS World University Rankings® 2016: Politicologie staat op nummer 33 wereldwijd
  • Een centraal gelegen faculteit in het hart van Amsterdam
  • Ambitieuze, getalenteerde medestudenten, divers qua achtergrond en belangstelling. De meest ambitieuze en getalenteerde studenten kunnen kiezen voor onze honours- en/of talentprogramma’s
  • Kleine werkgroepen en persoonlijke begeleiding
  • Een goede voorbereiding op toelating tot de beste Graduate Schools in de hele wereld
  • Het programma bereidt je voor op hoge functies in het bedrijfsleven, consultancy, journalistiek, beleid en politiek, diplomatie, internationale organisaties en ngo's, alsook op een loopbaan in onderzoek en onderwijs
Politicologie
Diploma BSc Politicologie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56606