Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Vergelijk

Studiebegeleiding

Tijdens je studie sta je er niet alleen voor. Je krijgt in elke fase van je opleiding de persoonlijke begeleiding die je op dat moment nodig hebt.

Werkgroepen: samen met je jaargroep

In het eerste jaar zit je in een vaste jaargroep van zo'n 24 tot 30 studenten. Samen doorlopen jullie alle werkgroepen van het eerste studiejaar.

Vind snel je weg met je mentor

Elke jaargroep heeft een mentor, een ouderejaars die ervoor zorgt dat je als nieuwe rechtenstudent snel de weg weet op de universiteit. Je mentor helpt je op weg met praktische zaken als je rooster lezen, de digitale werkomgeving gebruiken en het wetboek raadplegen. Een mentor organiseert ook een rechtbankbezoek en gastcolleges van topjuristen.

juridische bibliotheek 4 studenten aan tafel in overleg

Studievoortgang bespreken

Elke student heeft ook een tutor, een docent van een van de eerstejaarsvakken met wie je praat over je studievoortgang. Je kunt ook bespreken hoe je je studie kunt aanpassen aan je ambities en talenten.

In het eerste jaar moet je tenminste 45 van de 60 studiepunten halen. Als dit niet lukt krijg je een negatief bindend studieadvies en mag je je drie jaar lang niet inschrijven aan onze faculteit. Er wordt uiteraard rekening gehouden met bijzondere omstandigheden, zoals langdurige ziekte.

Onderwijsbalie en studieadviseurs

Heb je vragen over de studie? Ga dan naar de Onderwijsbalie. Je kunt ook een afspraak maken met een studieadviseur of naar het inloopspreekuur. Bekijk eerst onze antwoorden op veelgestelde vragen.