Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Rechtsgeleerdheid

Studiebegeleiding

Tijdens je studie sta je er niet alleen voor. Je krijgt in elke fase van je opleiding de persoonlijke begeleiding die past bij de specifieke vragen van dat moment. Heb je nu een vraag? Stel ’m gerust: wij helpen je graag.

Werkgroepen: samen met je jaargroep

In je eerste jaar zit je in een vaste jaargroep van zo'n 24 tot maximaal 30 studenten. Samen doorlopen jullie alle werkgroepen van het eerste studiejaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid.

Vind snel je weg met je mentor

Elke jaargroep heeft een mentor. Dit is een student uit een ander jaar die ervoor zorgt dat je als nieuwe rechtenstudent snel thuis raakt op de universiteit. Je mentor helpt je op weg met praktische zaken als je rooster lezen, de digitale werkomgeving gebruiken, het wetboek raadplegen en arresten lezen. Een mentor organiseert ook een rechtbankbezoek en gastcolleges van juristen uit de rechtspraktijk.

Studievoortgang bespreken

Elke student heeft ook een tutor. Dit is een docent van een van de eerstejaarsvakken met wie je in groepsverband en individueel gesprekken voert over je studievoortgang. En over de manier waarop je je studie kunt aanpassen aan je persoonlijke ambities en talenten.

In het eerste jaar moet je er verder voor zorgen dat je tenminste 45 van de 60 studiepunten haalt. Haal je dat niet dan krijg je een negatief bindend studieadvies en mag je je drie jaar lang niet opnieuw inschrijven aan onze rechtenfaculteit. Er wordt uiteraard rekening gehouden met bijzondere omstandigheden, zoals langdurige ziekte. Neem dus op tijd contact op met je tutor als je problemen voorziet.

Onderwijsbalie en studieadviseurs

Heb je vragen over de studie? Ga dan naar de Onderwijsbalie. Je kunt ook een afspraak maken met een studieadviseur of naar het inloopspreekuur of raadpleeg eerst onze antwoorden op veelgestelde vragen.

juridische bibliotheek 4 studenten aan tafel in overleg