Afgestudeerden in Religiewetenschappen werken onder andere in:
- Het onderwijs (leraar godsdienst en levensbeschouwing);
- De media (research- of redactie bij een krant of de televisie, vaktijdschriften, wetenschappelijke uitgeverijen);
- De zorg (geestelijk verzorger in een ziekenhuis of instelling);
- De overheid (cultureel management, beleidsadvies);
- In musea en de reiswereld (organiseren en begeleiden van academische reizen).
Een masteropleiding volgen
Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.
Met het bachelordiploma Religiewetenschappen heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:
- Spirituality and Religion (Engelstalig)
Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Religiewetenschappen heb je toegang tot de duale masters:
- Redacteur/editor
- Journalistiek en media (specialisaties Journalistiek en Research en redactie voor audiovisuele media)
Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Religiewetenschappen mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:
Het is mogelijk om tijdens je bachelor een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid te behalen. Je volgt dan de minor Educatie (30 EC), waarbij je een theoretische opleiding combineert met een stage op een middelbare school. Wanneer je vervolgens ook een eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen, voltooi je eerst een masterprogramma in Religiewetenschappen en vervolgens de master Lerarenopleiding Godsdienst en levensbeschouwing (30 EC). Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, is de lerarenopleiding na je master 60 EC.