Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ben jij ambitieus en gemotiveerd voor de opleiding Scheikunde? En haal je goede cijfers voor je exacte vakken? Vraag dan de John van Geuns studiebeurs aan. Deze studiebeurs is bedoeld voor talentvolle scholieren die de UvA-VU bachelor Scheikunde gaan volgen.

Het John van Geuns Fonds biedt twintig scholieren een studiebeurs (stipendium) aan ter waarde van 2.500 euro.

Dit bedrag wordt verspreid over de eerste twee jaren van de bachelor Scheikunde in gedeeltes uitgekeerd.

Deadline voor beursaanvraag

Scholieren kunnen van 1 oktober tot en met 1 juli een beurs van het John van Geuns Fonds aanvragen.

 • Toekenningsprocedure

  De toekenning van de studiebeurzen van het John van Geuns Fonds gebeurt op basis van een tweeledige toekenningsprocedure. 

  Procedure van toekenning

  • Een toekenningscommissie bepaalt wie de studiebeurs krijgt.
  • Toekenning gebeurt op basis van de motivatiebrief van de scholier, de aanbevelingsbrief en de resultaten van de schoolonderzoeken van de exacte vakken en de resultaten van de schriftelijke eindexamens van de exacte vakken.
  • De uitslag van de toekenning wordt voor 1 september bekend gemaakt.

  Procedure na toekenning

  • Bij toekenning wordt in maart 750 euro overgemaakt na een succesvol eerste studiesemester. De student moet in het eerste semester 27 studiepunten halen.
    
  • Bij een afgerond eerste jaar (60 studiepunten) en herinschrijving voor jaar twee wordt in september nogmaals 750 euro uitgekeerd. Let op: als het eerste jaar niet volledig gehaald wordt of als een student gestopt is, dan blijft het bij 750 euro.
    
  • Bij een afgerond tweede jaar (120 behaalde studiepunten) wordt 1.000 euro uitgekeerd in de maand september daaropvolgend.

  Wat vraagt het fonds terug?

  Het fonds vraagt studenten met een beurs om tijdens hun studie actief betrokken te zijn bij de opleiding en de promotie daarvan naar buiten toe. Zo kunnen zij bijvoorbeeld teruggaan naar hun middelbare school om publiciteit voor de opleiding Scheikunde te maken. Of een masterclass of proefstudeer activiteit begeleiden. De activiteiten worden samen met de student afgestemd.