Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Scheikunde
Vergelijk

Studiebegeleiding

Tutorgroep

Om de overgang naar een wetenschappelijke opleiding te vergemakkelijken, krijg je in het eerste studiejaar een tutor toegewezen: een ouderejaarsstudent Scheikunde die jou, samen met vijftien andere studenten, onder zijn hoede neemt. Tijdens de tutorbijeenkomsten besteed je aandacht aan je manier van leren en studeren, samenwerken, de voortgang van de studie en oefen je met het maken van complexe opgaven. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de academische vaardigheden zoals schriftelijke verslaglegging en presenteren. Tijdens het tutoraat is er ook aandacht voor de keuze van je studiepad. 

Studieadviseur

Je kunt bij de studieadviseur van Scheikunde onder andere terecht voor: 

  • Begeleiding bij het maken van studiekeuzes
  • Vragen over extra uitdaging en verdieping
  • Advies over je studieplanning en bij studievertraging
  • Ondersteuning bij effectiever studeren
  • Advies wanneer persoonlijke omstandigheden je studie beïnvloeden

Heb je nu al vragen over de opleiding? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Studeren met een functiebeperking

Als je een lichamelijke- of een functiebeperking hebt, aan een chronische ziekte lijdt of psychische problemen ervaart die een belemmering voor je studievoortgang kunnen veroorzaken, dan bieden we mogelijkheden voor extra ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica. Neem ruim voor de start van de opleiding contact op met de studieadviseur. We kijken dan wat voor jou specifiek de mogelijkheden zijn en je ontvangt een persoonlijk advies.

Bindend studieadvies

Aan het eind van het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies (BSA). Studenten die aan het eind van het studiejaar minder dan 42 EC (van de 60) hebben behaald, mogen de bachelor Scheikunde niet voortzetten. Je ontvangt je bindend studieadvies in juli. Om te voorkomen dat een eventueel negatief advies je overvalt, krijg je al drie keer eerder een advies over je studievoortgang: een préadvies in november op basis van je eerste resultaten, en een voorlopig studieadvies in januari en april. Bij het advies wordt rekening gehouden met eventuele bijzondere omstandigheden zoals ziekte of persoonlijke factoren.

Terug naar: