Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Bachelor

Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Opslaan in favorieten

Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld. De Spaanstalige wereld is een hoofdrolspeler op het internationale toneel, zowel in de handel en politiek als ook op cultureel gebied. In de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies bestudeer je de Spaanse taal, verdiep je je in de fascinerende historie, cultuur en literatuur van Spanje en Latijns-Amerika en leer je over de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen in deze gebieden.

Mondiaal vakgebied

De opleiding kent twee specialisaties waaruit je kunt kiezen na het eerste jaar. De major Spaanse en Spaanse-Amerikaanse taal en cultuur is vrijwel geheel Spaanstalig. Met een vloeiende beheersing van het Spaans en een grondige kennis van de Spaanstalige samenleving en cultuur word je deskundige op het gebied van de Spaanstalige wereld. De major Latijns-Amerika studies is voornamelijk Engelstalig. In deze specialisatie ontwikkel je inzicht in de sociale en culturele dynamiek van Latijns-Amerika. Je leert de politieke, maatschappelijke en culturele ontwikkelingen te begrijpen en verklaren, zowel in een regionale als in een mondiale context.

UvA-bachelor Spaans uitgelegd
Ontdek binnen 4 minuten wat de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies inhoudt, wat het verschil is tussen de twee majoren en waarom je het in Amsterdam wilt studeren.

Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies iets voor jou?

  • Je wilt graag je kennis van de Spaanse taal perfectioneren.
  • Je zoekt een uitdagende opleiding waarin jij je kennis op het gebied van taal, cultuur, maatschappij en regio gaat toepassen in academisch onderzoek.
  • Het lijkt je leuk en interessant om een periode aan een universiteit in het buitenland te studeren.
  • Je wilt later graag werken in een functie waarin je actief bezig met de Spaanse en/of Latijns-Amerikaanse cultuur.

Waarom Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies aan de UvA?

  • Je studeert in het centrum van Amsterdam waar je gemakkelijk in contact komt met de Spaanstalige cultuur en met Spaanssprekenden uit alle delen van de wereld.
  • Je profiteert van de expertise van docenten die leidend zijn in het onderzoek op hun vakgebied.
  • Je hebt toegang tot alle activiteiten die de opleiding organiseert, bijvoorbeeld in samenwerking met het Instituto Cervantes: een leuke manier om de Spaanstalige wereld beter te leren kennen en om je taalvaardigheid te verbeteren.
  • Je kunt deelnemen aan de activiteiten die het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA) voor studenten organiseert.
  • Tijdens een studieverblijf in een Spaanstalig land kun je je taalvaardigheid in praktijk brengen en kennis maken met de samenleving en de cultuur van het land. Ook kun je gedurende je buitenlandverblijf onderzoek doen dat de basis vormt voor je bachelorscriptie.

Studeren in deeltijd

Je kunt de UvA-bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies ook in deeltijd volgen. Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

Feiten & cijfers
Diploma BA Spaanse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56810