Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Vergelijk

Spaans is een van de grootste talen ter wereld. De Spaanstalige wereld is een hoofdrolspeler op het wereldtoneel, zowel op cultureel gebied als in de handel en politiek. Bij Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies leer je communiceren in uitstekend Spaans en verdiep je je in de fascinerende historie, taal, cultuur en literatuur van zowel Spanje als Latijns-Amerika.

Mondiaal vakgebied

De opleiding Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies is vrijwel geheel Spaanstalig. Je leert niet alleen zelf goed communiceren in het Spaans maar krijgt ook inzicht in het functioneren van de Spaanse taal in verschillende situaties en landen. Je leert culturele producten als films, songs, cartoons en literatuur analyseren, en krijgt inzicht in de wijze waarop ze de samenleving weerspiegelen waarin ze zijn ontstaan. Daarnaast volg je vakken die meer op de arbeidsmarkt gericht zijn, zoals El español para fines específicos en Vertalen. Met een vloeiende beheersing van het Spaans en een grondige kennis van de Spaanstalige samenleving en cultuur word je deskundige op het gebied van Spanje en Latijns-Amerika.

Bekijk het studieprogramma
Wat houdt Spaans studeren in?

Ontdek in drie minuten hoe de studie in elkaar steekt, hoe het is om student Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies te zijn en wat je ermee kunt.

Studeer een semester in het buitenland

Internationale ervaring

ca. 30-35 eerstejaarstudenten

Persoonlijke aandacht

Spanje en Latijns-Amerika

Grondige kennis van taal, cultuur en samenleving

Intensief taalverwervingsprogramma

Hoog eindniveau Spaans

Waarom Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies aan de UvA?

 • Ideale studieomgeving
  Je studeert in het centrum van Amsterdam, waar je gemakkelijk in contact komt met Spaanstaligen uit alle delen van de wereld. De stad kent veel culturele evenementen, zoals het jaarlijkse Spaanse filmfestival. Daarnaast organiseert de opleiding verschillende activiteiten, bijvoorbeeld samen met het Instituto Cervantes.
 • Periode in het buitenland studeren
  Tijdens je studieverblijf in Spanje of Latijns-Amerika volg je reguliere colleges, waardoor je Spaanse taalniveau nog hoger wordt. Daarnaast maak je nader kennis met de samenleving en de cultuur van het land, en ervaar je hoe het dagelijks leven er is.
 • Opleiding tot professional
  Je wordt opgeleid tot allround hispanist: een professional die zowel in Europa als in Latijns-Amerika kan werken, met een veelzijdige academische en praktische kennis en een uitstekende beheersing van het Spaans. Hierdoor kun je na je studie gemakkelijk aan de slag in de wereld van kunst en cultuur, in de media of in het bedrijfsleven. Maar natuurlijk ook in het onderwijs of de vertaalwereld.
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  Bij Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies ben je geen nummer maar krijg je veel persoonlijke aandacht. Via de keuzeruimte en je scriptie-onderwerp kun je je opleiding bovendien op jouw persoonlijke interesses toespitsen en je zo optimaal voorbereiden voor een specifiek beroepenveld of master.
Wat zijn de toelatingseisen?

Na je bachelor

De bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies geeft toegang tot masters op het gebied van letterkunde, kunst en cultuur, geschiedenis, internationale betrekkingen, taalkunde of vertalen. Je kunt ook een lerarenopleiding Spaans volgen. Studenten van Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies vinden werk als onderzoeker aan een universiteit maar ook in bijvoorbeeld de vertaalwereld, de journalistiek, het onderwijs, de cultuursector of het (internationale) bedrijfsleven.

Lees meer over de mogelijkheden
Brochure Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Wil je de informatie over de opleiding rustig doorlezen? Vraag onze brochure aan en ontvang hem direct in je inbox.

Feiten & cijfers
Diploma BA Spaanse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56810
Locatie Universiteitskwartier