Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Vergelijk

Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld. De Spaanstalige wereld is een hoofdrolspeler op het internationale toneel, zowel in de handel en politiek als ook op cultureel gebied. In de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies bestudeer je de Spaanse taal, verdiep je je in de fascinerende historie, cultuur en literatuur van Spanje en Latijns-Amerika en leer je over de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen in deze gebieden.

Mondiaal vakgebied

De opleiding kent twee specialisaties waaruit je kunt kiezen na het eerste jaar. De major Spaanse en Spaanse-Amerikaanse taal en cultuur is vrijwel geheel Spaanstalig. Met een vloeiende beheersing van het Spaans en een grondige kennis van de Spaanstalige samenleving en cultuur word je deskundige op het gebied van de Spaanstalige wereld. De major Latijns-Amerika studies is voornamelijk Engelstalig. In deze specialisatie ontwikkel je inzicht in de sociale en culturele dynamiek van Latijns-Amerika. Je leert de politieke, maatschappelijke en culturele ontwikkelingen te begrijpen en verklaren, zowel in een regionale als in een mondiale context.

UvA-bachelor Spaans uitgelegd

Ontdek binnen 4 minuten wat de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies inhoudt, wat het verschil is tussen de twee majoren en waarom je het in Amsterdam wilt studeren.

Persoonlijke aandacht

ca. 35-40 eerstejaarstudenten

Studeer een semester in het buitenland

Internationale ervaring

Kies jouw major

Keuze uit twee specialisaties

Unieke combinatie

Taal, cultuur, regio en maatschappij

Waarom Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies aan de UvA?

 • Ideale studieomgeving
  Je studeert in het centrum van Amsterdam waar je gemakkelijk in contact komt met de Spaanstalige cultuur en met Spaanssprekenden uit alle delen van de wereld. Ook heb je toegang tot alle activiteiten die de opleiding organiseert, bijvoorbeeld in samenwerking met het Instituto Cervantes: een leuke manier om de Spaanstalige wereld beter te leren kennen en om je taalvaardigheid te verbeteren
 • Periode in het buitenland studeren
  Tijdens een studieverblijf in een Spaanstalig land kun je je taalvaardigheid in praktijk brengen en kennis maken met de samenleving en de cultuur van het land. Ook kun je gedurende je buitenlandverblijf onderzoek doen dat de basis vormt voor je bachelorscriptie.
 • CEDLA
  Je kunt deelnemen aan de activiteiten die het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA) voor studenten organiseert.
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  Je profiteert van de expertise van docenten die leidend zijn in het onderzoek op hun vakgebied.

Na je bachelor

Na je bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies kun je je studie voortzetten met een master op het gebied van letterkunde, kunst en cultuur, geschiedenis, politiek of taalkunde. Je kunt aan de UvA ook een lerarenopleiding Spaans volgen. Alumni van Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies komen terecht in functies in bijvoorbeeld de journalistiek, het onderwijs of het internationale bedrijfsleven.

Brochure Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Wil je de informatie over de opleiding rustig doorlezen? Vraag onze brochure aan en ontvang hem direct in je inbox.

Feiten & cijfers
Diploma BA Spaanse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56810
Locatie Universiteitskwartier