Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies
Vergelijk

Na je studie

Na afloop van de studie kun je goed communiceren in het Spaans, met kennis van de taal in verschillende contexten. Afhankelijk van je major heb je daarnaast ofwel grote kennis van de Spaanstalige cultuur, waardoor je in staat bent om succesvol in een Spaanstalige werkomgeving te functioneren, ofwel grote kennis van de Latijns-Amerikaanse samenleving, waardoor je in staat bent om succesvol te functioneren in een internationale werkomgeving waarin het contact met Latijns-Amerika van belang is. Na je bachelor kun je een master volgen of direct de arbeidsmarkt op. Lees wat de mogelijkheden zijn na je bachelor.

Afgestudeerden in Spaans-Amerikaanse taal en cultuur hebben succesvolle carrières opgebouwd in multinationale bedrijven, internationale organisaties, de media, de journalistiek, het onderwijs, uitgeverijen, de vertaalwereld. Afgestudeerden in Latijns-Amerika studies zijn werkzaam op ambassades, bij multinationale bedrijven,  in internationale organisaties, de media, de journalistiek of het onderwijs. Veel van onze afgestudeerden werken nu bijvoorbeeld als:

  • medewerker op ministeries en bij internationale organisaties;
  • vertaler bij uitgeverijen en vertaalbureaus;
  • tolk bij Europese overheden;
  • medewerker in de cultuursector, de reiswereld, de bankensector en het bedrijfsleven;
  • journalist bij (nieuwe) media;
  • docent in het onderwijs.

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met het bachelordiploma Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies heb je toegang tot onder meer de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies heb je toegang tot de duale masters:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Spaanse taal en cultuur kun je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

Wil je in aanmerking komen voor Linguistics of Literary Studies, dan is het raadzaam om in je keuzeruimte colleges Taalwetenschap of Literatuurwetenschap te volgen.

Het is mogelijk om tijdens je bachelor een lesbevoegdheid te behalen. Je volgt dan de minor Educatie (30 EC) waarbij je een theoretische opleiding combineert met een stage op een middelbare school. Samen met je bachelorbul krijg je dan een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid. Als je vervolgens een eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen, volg je eerst een master op het gebied van Spaanse taal en cultuur. Hierna is de Lerarenopleiding Spaans 30 EC. Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, dan is de Lerarenopleiding Spaans na je master 60 EC.