Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Universitaire Pabo van Amsterdam
Vergelijk

Door de verschillende taken binnen mijn school, breng ik de theorie en praktijk samen

Lieke Roos, oud-bachelorstudente Universitaire Pabo van Amsterdam

'In 2016 ben ik afgestudeerd aan de UPvA. Tijdens mijn studie raakte ik verkocht aan het basisonderwijs in Zuidoost. Na mijn LiO-stage op de 16e montessori van Stichting Sirius, besloot ik dan ook binnen dit bestuur te blijven werken. Met een kleine tussenstop om door Indonesië te reizen, werk ik nu voor mijn vijfde jaar op De Brink. Mijn pedagogische kennis als academische leerkracht komt hier zeker goed van pas.

In het schooljaar 2017-2018 ben ik gestart als VVE-coördinator. Dit coördinatorschap geeft mij de kans om mijn UPvA-kwaliteiten in te zetten. Ik krijg namelijk de tijd om meer op beleidsniveau te werken en de onderwijsontwikkeling in gang te zetten. Na 2 jaar ervaring op te doen in de klas, ben ik gestart aan de Master Educational Needs als Taalexpert. Deze master rond heb ik in de zomer van 2020 afgerond en breng ik al volop in praktijk. Deze master heeft mij opnieuw laten inzien hoe leuk ik het vind om kritisch naar het huidige onderwijs te kijken. Toch zal ik geen afscheid kunnen nemen van de leerlingen, het blijft mooi om hen elke dag weer een stukje te zien groeien. 

Door de verschillende taken binnen mijn school, breng ik de theorie en praktijk samen. Waar ik het ene moment van de dag bezig ben om mijn kleuters te leren rijmen, ben ik het andere moment wetenschappelijke onderzoeken aan het bespreken met collega’s om het onderwijs te verbeteren. Wat mij betreft een perfecte combinatie!'