Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Universitaire Pabo van Amsterdam biedt een zeer goed carrièreperspectief. Je kunt direct aan de slag als leraar in het primair onderwijs, maar je kunt ook verder studeren. Bijvoorbeeld door je binnen een master verder te ontwikkelen tot (ortho)pedagoog of onderwijskundige.

Aansluitende masteropleidingen

Heb je de bachelordiploma's van de Universitaire Pabo van Amsterdam op zak? Dan word je meteen toegelaten tot de volgende masteropleidingen van de Universiteit van Amsterdam:

Copyright: Toestemming voor gebruik op de website
Ik kan het onderwijs verrijken met nieuwe inzichten en tegelijkertijd actief bijdragen aan de ontwikkeling van mijn leerlingen. Lees de ervaring van Kiara

Wil je doorstromen naar een van de hierboven genoemde mastertrajecten? Volg dan tijdens een schakeljaar of tijdens de UPvA-opleiding het schakelprogramma Pedagogische wetenschappen, track (Forensische) Orthopedagogiek.

Beroepen voor afgestudeerde UPvA-studenten

Onder Amsterdamse basisscholen bestaat veel vraag naar afgestudeerden van de Universitaire Pabo van Amsterdam. Deze scholen hebben veel behoefte aan leerkrachten die de kwaliteit van het onderwijs op basis van onderzoek verbeteren. Je kunt als academische leerkracht direct aan de slag als basisschoolleraar.

Veel van onze afgestudeerde studenten combineren lesgeven met een andere (onderzoeks)functie binnen de school. Bijvoorbeeld op het gebied van leerlingzorg, onderwijsonderzoek en -innovatie of wetenschap en techniek.

Carrièrebegeleiding 

  • In het eerste jaar van je opleiding loop je vanaf de 3e week stage op een opleidingsbasisschool. De werkzaamheden op deze school vormen de kern van leren in de praktijk . Je krijgt een beeld van de taken en rollen van een leraar, de manier waarop een schoolorganisatie functioneert, de manier waarop leerlingen zich op school gedragen, achtergronden, de leef- en belevingswereld van leerlingen, de manier waarop leerlingen leren en de groepsprocessen in de klas
  • Het UvA Student Careers Centre staat voor je klaar met informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding. Je kunt hier tijdens je studie terecht. Ben je afgestudeerd? Dan kun je nog 1 jaar gebruikmaken van de ondersteuning van het UvA Student Careers Centre.

Carrière-evenementen

  • Jaarlijks organiseren de POW-bestuursstudent en studievereniging Comenius het 'Build Your Future'-event voor studenten Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Tijdens dit event vertellen verschillende organisaties over het werkveld. Er is een informatiemarkt en je kunt workshops volgen, waarbij je vaardigheden leert die je voorbereiden op de arbeidsmarkt.
  • Het UvA Student Careers Centre organiseert verschillende evenementen voor bachelor- en masterstudenten van alle studierichtingen.